Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reidā atklāj, ka daļa taksistu brauc bez derīgas autovadītāja apliecības

Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Rīgas pašvaldības policija (RPP) veikuši kopīgu reidu, pārbaudot taksometru pakalpojumu sniedzējus. Kopā 48 kontrolbraucienos konstatēts 81 pārkāpums, tostarp pieķerti vadītāji, kas klientus pārvadā, kaut pašiem nav derīgas autovadītāja apliecības, portālu Diena.lv informēja VID.

Pārbaudes tika veiktas laika posmā no 2018. gada 9. līdz 11. februārim. Visbiežāk fiksētie pārkāpumi saistīti ar čeku neizsniegšanu un skaitītāju neieslēgšanu brauciena laikā. Tāpat 14 gadījumos taksometros bija uzstādīti tehniskajām prasībām neatbilstoši skaitītāji, bet vairāki pārvadātāji satiksmē piedalījās bez OCTA un derīgas auto tehniskās apskates. Diemžēl konstatēts, ka ir arī tādi šoferi, kas pasažierus pārvadāja bez derīgas autovadītāja apliecības.

"Situācija taksometru nozarē ir kritiska. Par to liecina gan daudzās pasažieru sūdzības, ko saņemam Valsts ieņēmumu dienestā, gan arī pašas nozares neapmierinātība. Strādāt legāli apstākļos, kad liela daļa komersantu ignorē elementāras likuma un pasažieru drošības prasības, patlaban ir izaicinājums," atzina VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Sandra Kārkliņa-Ādmine.

Reida laikā arī konstatēts, ka, izmantojot kopbraukšanas pakalpojumu platformas - mobilās lietotnes, daudzi autovadītāji, iespējams, nezināšanas dēļ sniedz pakalpojumus nelegāli bez licences, nereģistrējot nedz darba attiecības, nedz saimniecisko darbību. VID atgādina, ka par to pienākas sods.

RPP Profilakses, koordinācijas un statistikas nodaļas galvenais speciālists Deins Millers uzsver, ka galvenais taksometru jomas uzraugošo iestāžu uzdevums ir panākt, lai taksometru pakalpojums būtu patērētājam pietiekami drošs un draudzīgs. Patērētājam skaidri jābūt saprotamiem pārvadājuma līguma nosacījumiem. Vismaz minimāli to šobrīd varot izpildīt tikai komercdarbību reģistrējuši taksometru pārvadātāji, kas saņēmuši pašvaldības licenci pasažieru pārvadājumu veikšanai. 

Pārbaužu rezultātā VID amatpersonas izņēma trīs transportlīdzekļus. Līdz lēmuma pieņemšanai administratīvo pārkāpumu lietās tie nodoti glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Par reidā konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, un tiks piemērota administratīvā atbildība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteikto.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas