Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Reirs un ASV vēstnieks pārrunā paveikto finanšu sektora reformas ieviešanā

Ceturtdien, 21. novembrī, finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) iepazīšanās vizītē tikās ar jauno ASV vēstnieku Latvijā Džonu Lesliju Kārvailu. Tās laikā tika pārrunāta Moneyval rekomendāciju ieviešanas gaita, citas nozares aktualitātes, kā arī abu valstu sadarbība, portālu Diena.lv informēja Finanšu ministrijā.

Vizītes ietvaros Reirs informēja par Latvijas paveikto finanšu sektora sakārtošanā, uzsverot šīs jomas prioritāti.

"Mēs skaidri apzināmies, ka stabils, caurspīdīgs un efektīvi uzraudzīts finanšu sektors ir pamats ilgtspējīgai izaugsmei un labklājībai visiem Latvijas iedzīvotājiem. Naudas atmazgāšanas risku mazināšana un kontrole, kā arī finanšu noziegumu novēršana ir Latvijas valdības augstākā politiskā prioritāte," atzina Reirs.

Ministrs arī informēja par galvenajiem izaicinājumiem valsts budžeta jomā, akcentējot veselības finansēšanas jautājumus.

Gan finanšu ministrs, gan ASV vēstnieks sarunā atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas un ASV sadarbību, kā arī pauda apņēmību turpmākai ciešai sadarbībai.

Top komentāri

Scorseze
S
Mūsu vājprātīgā vasaļu vadība aizskrēja atskaitīties kungiem, sak, piedodiet, vēl te ir kāda banka palikusi, vēl kādam šeit ir nauda un vēl te kāds mēģina darīt, taču neuztraucaties, jau nākošgad visu būsim likvidējuši. Reiri, tu esi tautas nodevējs un vienkārši muļķis!!!!
Neko nesaprotu
N
Es nesparotu mēs atrodamies ES monetārajā sistēmā? Un vai mūs galvenais uzraugs joprojām ir ECB ? Vai ir kaut kas mainījies ? Neesmu vēl $$$$ redzējis veikalos . Kādēļ mums ir viņam jātskaitās ?
Milda
M
HSBC anglijas bankas ASV filiāle atmazgāja miljardus narko karteļu naudu, bija izmeklēšana, faktus pierādīja, bet nekādas nopietnas sankcijas (bankas aizklapēšana) nesekoja. Kā teikt, starptautiskā imperiālisma liekulības paraugs :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas