Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgas apgabaltiesas tiesnese Bērziņa kriminālprocesā atzīta par aizdomās turamo

Trešdien aizturētā Rīgas apgabaltiesas tiesnese Iveta Bērziņa Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā ir atzīta par aizdomās turēto, informē apgabaltiesas preses sekretāre Inta Šaboha.

Jau ziņots, ka 12.novembrī kratīšana Rīgas apgabaltiesā notikusi vēl viena tiesneša kabinetā. Šaboha apstiprināja, ka trešdien KNAB veicis procesuālas darbības divos tiesnešu kabinetos - tiesneses Ivetas Bērziņas un vēl kāda tiesneša kabinetā, tomēr tiesneša vārdu tiesa neatklāj. Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošā informācija liecina, ka kratīšana varētu būt notikusi tiesneses Guntas Ozoliņas kabinetā.

Jau ziņots, ka Bērziņa patlaban ir atstādināta no amata. Šaboha norādīja, ka tiesa no KNAB saņēmusi paziņojumu par to, ka ģenerālprokurors ir sācis kriminālprocesu pret tiesnesi par iespējamiem izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem. Pantus gan tiesa nenorādīja, jo tas ir KNAB kompetencē.

Līdz ar to, pamatojoties uz likumu Par tiesu varu, ja kriminālprocesā tiesnesis ieguvis procesuālo statusu - persona, kurai ir tiesības uz aizstāvību, - viņš tiek atstādināts no amata pienākumu pildīšanas ar brīdi, kad attiecīgā tiesa saņēmusi procesa virzītāja paziņojumu, līdz krimināltiesisko attiecību noregulējumam kriminālprocesā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas