Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rīgas domē graustu jautājuma risināšanai strādās trīs labi atalgoti cilvēki

Graustu jautājuma risināšanai Rīgas dome nākamgad plāno algot trīs speciālistus, liecina Rīgas domes Īpašuma departamenta iesniegtais priekšlikums.

Jau ziņots, ka domes Īpašuma departamentā iecerēts veidot jaunu sturktūrvienību - Graustu pārvaldi -, kas nodrošinās vidi degradējošu būvju sakārtošanu.

Graustu pārvaldē iecerēti trīs labi atalgoti amati - pārvaldes priekšnieks ar 1557 latu algu mēnesī, pārvaldes priekšnieka vietnieks ar 1265 latu algu, kā arī augsta līmeņa galvenais speciālists ar 1031 latu lielu algu.

Tāpat plānots izveidot vēl vienu jaunu struktūrvienību, kas nodrošinātu nomas procesu, līgumu izpildes kontroli un maksājumu piedziņu, - tajā strādātu viens pārvaldes priekšnieks ar 1557 latu algu, kā arī nodaļas vadītājs, kura alga būtu 1031 lats mēnesī.

Kopumā piecu jaunu amata vienību veidošanai nākamgad būtu jāparedz aptuveni 164 000 latu - 77 292 lati algām, 18 620 lati - valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (VSAOI), 55 000 latu - atvaļinājuma un citiem pabalstiem, kā arī 13 250 lati - VSAOI nomaksai par šiem pabalstiem.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Īpašuma departaments pašvaldības nākamā gada budžetā plāno pieprasīt finansējumu jaunām darba vietām, lai izveidotu īpaši graustu apkarošanai paredzētu struktūrvienību - Graustu pārvaldi.

Departamenta direktors Oļegs Burovs (Gods kalpot Rīgai) iepriekš norādīja, ka patlaban departamentā tikai viena persona nodarbojas ar graustu apsekošanu un administratīvo lietvedību, taču šo problēmu nepieciešams risināt efektīvāk, turklāt jāņem vērā, ka no 2015.gada paaugstināta nekustamā nodokļa likme varētu tikt piemērota arī graustiem ar kultūras pieminekļa statusu, tādējādi sagaidāms, ka darba apjoms pieaugs.

Kā ziņots, Rīgā kopumā konstatēts 471 grausts, no tiem 272 būves ir uzskatāmas par bīstamām un ir iekļautas A un B kategorijas graustu sarakstā. Graustu sarakstā 262 namiem ir kultūrvēsturisks statuss - 27 nami ir valsts un vietējas nozīmes numurētie pieminekļi, 113 būves atrodas aizsargājamas apbūves teritorijās, bet 122 ēkas ir koka nami. 92% graustu ir privātīpašums, 2% pieder valstij, 3% - pašvaldībai, bet 3% graustu saimnieki nav zināmi.

Graustu sakārtošanu apgrūtina ne tikai kultūrvēsturiskais statuss - bieži nav iespējams vienoties par sakārtošanu, ja objekts ir kopīpašums, piemēram, dzīvokļu īpašumos sadalītas dzīvojamās mājas, vai arī grausti pieder ārvalstniekiem, tostarp ofšoru kompānijām. Vairākus graustus patlaban nav iespējams sakārtot, jo notiek tiesvedība par objekta īpašuma tiesībām vai objekta īpašnieks atrodas maksātnespējas procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas