Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Rīgas ielu bedru lāpīšanas izmaksas - miglā tītas

Rīgā šogad paredzēts turpināt Salu tilta rekonstrukciju un iekšpagalmu sakārtošanu, savukārt par to, cik daudz līdzekļu novirzīs ielu remontiem, skaidrības nav, trešdien vēsta Dienas Bizness. No topošā Rīgas 2015. gada budžeta projekta izriet, ka Salu tilta pirmās kārtas rekonstrukcijas turpināšanai šogad paredzēti 8,69 miljoni eiro, kas ir vairāk par pērn paredzēto.

Savukārt iekšpagalmiem un ielu periodiskajai uzturēšanai iezīmētas mazākas summas nekā pērn. Iekšpagalmu sakārtošanai budžeta projektā pašlaik iezīmēti četri miljoni eiro, bet pērn pēc pēdējiem budžeta grozījumiem gada nogalē – 6,26 miljoni eiro. Šogad tiek solīts sakārtot iekšpagalmus Ķengaragā, Čiekurkalnā, Teikā, Juglā, Purvciemā, Imantā un citās Rīgas apkaimēs.Savukārt pilsētas ielu seguma periodiskai atjaunošanai 2015.gada budžeta projektā iezīmēti vien 314 tūkstoši eiro. Jāatgādina, ka pērn bija paredzēti 4,5 miljoni eiro, ar ko domes vadība īpaši lepojās, stāstot, ka finansējums ir lielāks nekā pēdējos sešus gadus. Satiksmes departamentā tika izstrādāta seguma atjaunošanas programma, kas paredz katru būvsezonu segumu atjaunot konkrētā pilsētas apkaimē. Pērn tā bija Pārdaugava, kur plašā teritorijā aktīvi darbi notika rudenī, šogad bija plānots, ka kārta pienāks centra ielām. Šī programma paredzēja, ka vairāku gadu laikā tiks atjaunots segums 50 ielās. Iepriekš lēsts, ka šo darbu veikšanai ik gadu nepieciešami ap septiņiem miljoniem eiro.Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālisti gan nepiekrīt, ka plānotā finansējuma samazinājums ielu periodiskajai uzturēšanai automātiski nozīmē mazāku naudu ielu remontiem, jo šiem darbiem tiek novirzīta arī daļa no mērķdotācijām pašvaldības autoceļiem un ielām, kas šobrīd tiek plānota tādā pašā apjomā kā pērn – 9,19 miljoni eiro. Mērķdotācijas apjoms vēl tiks precizēts pēc līdzekļu atlikuma iekļaušanas budžetā uz šā gada sākumu, Dienas Biznesam norādījusi  Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere. Arī pērn pēc precizēšanas kopējā mērķdotācijas summa pieauga par 3,2 miljoniem eiro.Pagaidām nav zināms ne tas, cik lielus līdzekļus no mērķdotācijām novirzīs ielu remontiem, ne tas, kurās ielās segums tiks atjaunots.Visu rakstu Cik naudas ieripos Rīgas ielu bedrēs – vēl miglā tīts lasiet trešdienas, 21. janvāra, laikrakstā Dienas Bizness (11. lpp.)!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas