Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas konferencē notiks diskusijas par pasaules politiku un Austrumu partnerību

Rīgā šodien turpināsies "Rīgas konference 2013", kurā plānotas vairākas diskusijas par pasaules politikas veidošanu un Austrumu partnerību.

Diena sāksies ar diskusiju par toņa noteikšanu pasaules politikā - vai to nosaka ASV, Ķīna, Eiropa, Indija vai kas cits. Pēc tam sekos diskusija par Austrumu partnerību - tās turpmāko attīstību, kā arī Rīgā un Viļņā gaidāmajām konferencēm.

Pēcpusdienas diskusija būs veltīta NATO un Eiropas Savienības attiecībām ar reģionālajiem spēkiem pēc 2014.gada. Savukārt konferences noslēdzošā diskusija būs veltīta Eiropas Savienības stratēģiskajām perspektīvām. Šajā diskusijā piedalīsies arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Tāpat pa dienu ir paredzētas darba pusdienas, kurās uzrunu teiks Gruzijas premjerministrs Bidzina Ivanišvili.

Jau ziņots, ka Rīgā notiek ikgadējā Rīgas konference. Konferencē notiks diskusijas par ārpolitikā un drošības politikā ilgstoši aktuāliem jautājumiem Eiropas Savienības (ES) un NATO ekonomiskajiem un drošības izaicinājumiem, ES Austrumu partnerības attīstības scenārijiem, kā arī par Krievijas iekšpolitiskās evolūcijas un attīstības ietekmi uz starptautisko politiku. Papildus jau ierastiem tematiem konferencē tiks diskutēts arī par pārbaudījumiem, ko rada jaunu, pasaules ekonomikā un politikā ietekmīgu spēlētāju, piemēram, Ķīnas un Indijas, attīstība un kādā virzienā būtu jāattīstās Eiropai un ASV, lai nezaudētu savas līdzšinējās pozīcijas starptautiskajā sistēmā.

"Rīgas konference 2013" izveidojusies par Ziemeļeiropā lielāko drošības politikas un ārpolitikas forumu. Konference jau astoto gadu pēc kārtas pulcē vairāk nekā 30 valstu vadītājus, ministrus, diplomātus, ekspertus, akadēmiķus un žurnālistus.

"Rīgas konferenci 2013" organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas