Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas skolās karantīna noteikta kopumā deviņām klasēm un vairākiem pedagogiem

Rīgas 10.vidusskolā, Rīgas Rīnūžu vidusskolā un Rīgas 46.vidusskolā katrā mājas karantīnā atrodas viena klase un vairāki skolotāji, savukārt Rīgas Valsts klasiskajā ģimnāzijā mājas karantīnā atrodas sešas klases un vairāki pedagogi, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Mācības šīm klasēm tiek nodrošinātas attālināti.

Tikmēr klātienes mācības atsākusi Rīgas Austrumu vidusskolas viena klase, kurai iepriekš bija noteikta mājas karantīna. Turpretim Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē Blāzmiņa mājas karantīnā atrodas viena grupiņa un četri iestādes darbinieki.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā informē, ka Rīgas pašvaldībā ir iestādes, kurās pozitīvs Covid-19 analīžu tests ir konstatēts audzēkņiem, kā arī iestādes - kurās pozitīvs analīžu tests ir iestādes darbiniekiem, tostarp pedagogiem. Vienlaikus ir arī iestādes, kurās kāds no audzēkņiem vai darbiniekiem ir kādas citas saslimušās personas kontaktpersona.

Gan departamenta atbildīgie speciālisti, gan iestādes sadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Iestādes rīkojas saskaņā ar SPKC rekomendācijām. Situācija saistībā ar Covid-19 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs mainās katru dienu, piebilst departamentā.

Vadoties pēc departamenta sniegtās informācijas, Covid-19 līdz šim skāris četras Rīgas skolas un vienu galvaspilsētas bērnudārzu. Vienlaikus, publiski pieejamā informācija liecina, ka Covid-19 gadījumi atklāti arī vienā Olaines un vienā Daugavpils mācību iestādē.

Jau ziņots, ka Rīgas Austrumu vidusskola bija pirmā mācību iestāde, kurā šoruden tika konstatēta saslimšana ar Covid-19. Vēlāk atklājās, ka Covid-19 slimnieks konstatēts arī Daugavpils 16.vidusskolā.

Inficēšanās ar Covid-19 aizvadītajā nedēļā atklāta arī kādam vispārējās izglītības iestādes pedagogam un kādam augstskolas studentam, aģentūrai LETA pastāstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Viņa teica, ka no piektdien jaunatklātajiem 17 Covid-19 inficēšanās gadījumiem viens ir saslimšanas gadījums pedagogam vispārizglītojošā skolā Rīgā. Šajā gadījumā noteiktas inficētā kontaktpersonas, kas ir vienas klases ietvaros.

Savukārt cits inficēšanās gadījums konstatēts kādam augstskolas studentam. Arī šajā gadījumā noteiktas kontaktpersonas, kuru vidū ir gan citi studenti, ar kuriem inficētajam kopā bija lekcijas, gan arī pasniedzēji. Visām kontaktpersonām noteikta karantīna, kas, iespējams, varētu nozīmē arī attālinātas mācības šiem studentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas