Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Rimšēviča lieta: Kalnmeiers sola, ka izmeklēšana nevilksies gadiem ilgi

Šajā gadījumā ir runa par ļoti augstu valsts amatpersonu, kura ieņem amatu arī Eiropas Centrālajā bankā, tāpēc netiks žēlotas papildu darbības un resursi, lai šo procesu pabeigtu pēc iespējas ātrāk laikraksta Dienas Bizness Uzņēmēju kluba biedriem par korupcijas skandālā iesaistītā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča lietu izteicies ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Par Latvijas Bankas prezidentu kriminālprocess tika uzsākts likumīgi un pamatoti. Ir saņemta informācija par, iespējams, notikušu sevišķi smagu noziedzīgu nodarījumu, kurš jāpārbauda kriminālprocesuālā kārtībā, un to nevar īstenot resoriskās pārbaudes (paskaidrojumu iegūšana) ietvaros," uzsvēris Kalnmeiers, turpinot: "Pašlaik Rimšēvičs ir atzīts par aizdomās turamo personu. Tas nozīmē, ka izmeklētājam, pamatojoties uz viņa rīcībā esošajiem pierādījumiem, ir pamats pieņēmumam, ka konkrētā persona, visticamāk, varētu būt izdarījusi noziedzīgu nodarījumu. Apsūdzība, ko ceļ prokurors, jau ir apgalvojums - persona ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu."

Kalnmeiers Dienas Biznesa Uzņēmēju kluba biedriem arī apgalvoja, ka ir ieinteresēts procesa ātrā novešanā līdz galam, solot "zaļo gaismu" papildu darbībām un resursiem, ja tādas būs nepieciešamas, lai lieta tiktu izskatīta pēc iespējas ātrāk. 

"Pašlaik nav pamata uzskatīt, ka šajā lietā būs nepieciešami gadi," pauda ģenerālprokurors. 

Jau vēstīts, ka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs tiek turēts aizdomās kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas - par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Lietā figurē arī uzņēmēja Māra Martinsona vārds.

Rimšēvičs pret viņu vērstās apsūdzības noliedz un pēc atbrīvošanas no aizturēšanas izolatora īpaši sasauktā preses konferencē paziņoja, ka ar savu darbu Latvijas Bankā esot "kļuvis neērts", kā arī minēja, ka viņam izteikti nāves draudi.

 

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
UN IZSKATĀS KA RIMŠĒVICS BŪS BEZ VAINAS ! BET KALNMEJERS PAR VELTI ĒD SAVU MAIZI !
kempmaijers
k
izmeklēs pa fikso , bet tiesās gan desmit gadus.
trusis nejaukais
t
protams ka lieta nevilksies gadiem ilgi - taa vienkaarshi pat nesaaksies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas