Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rimšēvičs algā pērn saņēmis mazāk, bet kopējie ienākumi auguši

Latvijas Bankas prezidenta Ilmārs Rimšēviča alga pērn bijusi mazāka nekā 2016. gadā, taču pieauguši citi ienākumi, līdz ar to viņa kopējie ienākumi kopumā bijuši lielāki nekā gadu iepriekš, liecina Valsts ieņēmumu dienestā publiskotā Rimšēviča amatpersonas deklarācija.

Atbilstoši deklarācijas datiem Rimšēvičs pagājušajā gadā ticis pie jaunas automašīnas, kā arī zemesgabala Jūrkalnes pagastā. Vienlaikus samazinājušās viņa parādsaistības un palielinājušies uzkrājumi.

Latvijas Bankas prezidenta kopējie ienākumi pagājušajā gadā bija 223 346 eiro apmērā, kas ir par 31 794 eiro vairāk nekā gadu iepriekš gūtie 191 552 eiro. Tostarp algā Latvijas Bankā viņš saņēmis 143 615 eiro, kas ir mazāk nekā 2016.gadā saņemtie 150 824 eiro.

Vairākus desmitus tūkstošus eiro Rimšēvičs pērn, tāpat kā 2016. gadā, saņēmis no privātpersonas Marijas Sotņikovas. Ja gadu iepriekš tie bija 40 500 eiro, tad pērn summa pieaugusi, sasniedzot 49 500 eiro.

Vēl 30 000 eiro īpašuma pārdošanas darījumā Rimšēvičam samaksājis Laidzes pagastā reģistrētais uzņēmums Krauzers, kas, kā liecina uzņēmuma mājaslapa, nodarbojas ar mežu apsaimniekošanu, kā arī pērk meža īpašumus, cirsmas un apaļo kokmateriālu sortimentus.

Latvijas Bankas prezidents ienākumus guvis arī no procentu maksājumiem par noguldījumiem. Nordea Bank samaksājusi 172,95 eiro, bet Luminor Bank - 58,82 eiro.

Pērn palielinājušies Rimšēviča deklarētie naudas uzkrājumi. 2017. gada nogalē viņš bankās glabājis kopumā 132 072 eiro, salīdzinājumā ar 95 607 eiro gadu iepriekš. No pērn bankās glabātajiem līdzekļiem 87 139 eiro glabāti Latvijas Bankā, 30 702 eiro Swedbank, bet vēl 14 230 eiro Luminor Bank.

Tikmēr samazinājušās Latvijas Bankas prezidenta parādsaistības. Ja par 2016. gadu Rimšēvičs bija deklarējis 96 646 eiro parādsaistības, tad pagājušajā gadā tās sarukušas par 63 825 eiro - līdz 32 821 eiro.

Pērn Rimšēvičs kļuvis par 2016. gadā ražotas automašīnas Audi A8 lietotāju, bet deklarācijā vairs nav uzrādīts gadu iepriekš deklarētais 2008. gada izlaiduma Audi, kas arī bija lietošanā.

Deklarācijā par pagājušo gadu Latvijas Bankas prezidents norādījis astoņus īpašumus salīdzinājumā ar septiņiem deklarācijā par 2016. gadu. Atbilstoši deklarācijas datiem Latvijas Bankas prezidenta īpašumu sarakstu papildinājis vēl viens zemesgabals Jūrkalnes pagastā. Pērn tāpat kā gadu iepriekš Rimšēvičs deklarējis dzīvokli, kā arī zemi kopīpašumā Jūrmalā, zemi un ēku Garkalnes novadā, vēl vienu zemesgabalu Garkalnes novadā, ko pērn papildinājusi arī ēka. Tāpat deklarācijā atkārtoti norādīta zeme un ēka Jūrkalnes pagastā, kā arī vēl divi zemesgabali šajā pagastā.

Kā ziņots, Rimšēvičs tiek turēts aizdomās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šogad sāktā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320. panta ceturtās daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Rimšēvičam ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - drošības nauda, aizliegums ieņemt bankas prezidenta amatu, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts. Vienlaikus Rimšēvičs paziņojis, ka ir nolēmis neatkāpties no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas