Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēviča teiktais Eiropas Padomes ģenerālsekretāram izpelnās Krievijas vēstnieka kritiku

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (RP) teiktais Eiropas Padomes (EP) ģenerālsekretāram Tūrbjērnam Jaglannam, ka EP aktīvāk jāuzrauga Krievijas saistību izpilde, izpelnījies Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova kritiku.

Vešņakovs Krievijas vēstniecības Latvijā sociālā tīkla Facebook oficiālajā lapā raksta, ka cilvēktiesību tēma kārtējo reizi satraukusi Latvijas diplomātu vadītāju.

"Aicinot EP neizmantot "selektīvu pieeju", viņš nezin kāpēc aizmirst par Latviju. Tas šķiet dīvaini, jo tiek runāts par valsti, kur masveida nepilsonībai ir hronisks raksturs, nenodrošinot pamatbrīvības un tiesības vairāk nekā 300 000 pastāvīgo iedzīvotāju un ignorējot starptautisko organizāciju, tostarp EP, rekomendācijas," uzskata Vešņakovs.

Jau ziņots, ka otrdien Ženēvā Rinkēviču EP ģenerālsekretārs informēja par iecerēto EP reformu, kā vienu no prioritātēm minot Eiropas Savienības pievienošanās pabeigšanu EP Cilvēktiesību konvencijai un Eiropas Cilvēktiesību tiesas jurisdikcijai. Rinkēvičs pauda atbalstu šim procesam.

Latvijas ārlietu ministrs vērsa ģenerālsekretāra uzmanību uz nepieciešamību efektīvāk un attiecībā uz visām dalībvalstīm izmantot EP jau pastāvošos instrumentus un mehānismus dalībvalstu saistību izpildes nodrošināšanai. "Atsevišķas EP dalībvalstis, piemēram, Krievijas Federācija, nepilda uzņemtās saistības, tur tiek pieņemti likumi, kas ierobežo pamatbrīvības un tiesības, un EP aktīvāk jānodrošina Krievijas saistību izpildes uzraudzība. EP standarti un to izpildes kontrole nedrīkst būt selektīva, tai vienādā mērā jāattiecas uz visām EP dalībvalstīm," uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas