Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Rinkēvičš Igaunijā vienojas stiprināt sadarbību ES finanšu jautājumos

Pirmdien Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā pirmajā ārvalstu vizītē apmeklēja Igauniju un vizītes laikā ārlietu ministrs tikās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Heindriku Ilvesu un Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu, ar kuriem bija vienisprātis par nepieciešamību panākt abu valstu interešu aizstāvību attiecībā uz ES daudzgadu budžetu, lauksaimniecības tiešmaksājumiem un kohēzijas finansējumu, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

"Latvija ir veikusi smagus budžeta konsolidācijas pasākumus, un mēs nevaram pieļaut, ka tiekam sodīti otrreiz, samazinot mums paredzēto ES līdzekļu apjomu," uzsvēra E.Rinkēvičs.

Latvijas un Igaunijas ārlietu ministri vienojās par tālāku abu valstu pozīciju savstarpēju koordināciju sarunās ar ES institūcijām par šiem nozīmīgajiem jautājumiem. Svarīgu vietu sarunās ieņēma sadarbība enerģētikas un transporta infrastruktūras jomā – Latvijas ārlietu ministrs aicināja veidot kompleksu un visām Baltijas valstu interesēm atbilstošu pieeju attiecībā uz aktuāliem projektiem reģionā, tostarp sašķidrinātās gāzes termināļa un Visaginas AS būvniecību, Rail Baltic dzelzceļa līnijas izveidi un citām sadarbības iecerēm.

Divpusējo attiecību kontekstā tika pārrunātas Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju ikgadējās tulku balvas piešķiršana 2012.gadā, kā arī Latvijas un Igaunijas Nākotnes sadarbības ziņojuma izpildes gaita. E.Rinkēvičs apliecināja vēlmi turpināt attīstīt draudzības saites Latvijas un Igaunijas starpā un ielūdza U.Paetu apmeklēt Latviju oficiālā vizītē.

Ministri arī apmainījās viedokļiem par svarīgiem starptautiskās un drošības politikas jautājumiem: par attiecībām ar Krieviju, Austrumu partnerības iniciatīvu, kā arī NATO Čikāgas samita sagatavošanu. Abi ministri akcentēja nepieciešamību sadarboties, lai veicinātu NATO nodrošinātās Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas turpināšanu.

Tikšanās noslēgumā ārlietu ministri E.Rinkēvičs un U.Paets atbildēja uz Igaunijas žurnālistu jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas