Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rinkēvičs izsaka pateicību Ukrainas vēstniekam par personīgo ieguldījumu attiecību stiprināšanā

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) šodien tikās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko, pateicoties viņam par personīgo ieguldījumu attiecību stiprināšanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM norāda, ka ministrs izteica pateicību par vēstnieka ieguldījumu divpusējo attiecību stiprināšanā un aktīvo sadarbību kopš Krievijas kara sākuma Ukrainā.

Rinkēvičs atkārtoti apstiprināja visu iespējamo Latvijas atbalstu Ukrainai, paužot cerību uz drīzu Ukrainas uzvaru karā pār Krieviju. Viņš uzteica varonīgo ukraiņu tautas cīņu par savas zemes brīvību un neatkarību. Rinkēvičs apliecināja Latvijas ciešo atbalstu Ukrainas integrācijai Eiropas Savienībā.

Ukrainas vēstnieks pateicās ministram par personīgo ieguldījumu sadarbībā ar starptautiskajiem partneriem un augstu novērtēja Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainai jau kopš kara pirmās dienas pērn 24.februārī. Īpaša pateicība tika izteikta Latvijas iestāžu ieguldījumam labās prakses nodošanā karavīru rehabilitācijai Ukrainā, kā arī Latvijas slimnīcām un Nacionālajam rehabilitācijas centram "Vaivari" par darbu ar Ukrainas karavīru ārstēšanu un rehabilitāciju Latvijā.

Latvijas un Ukrainas divpusējās attiecības pēdējā gada laikā ir strauji paplašinājušās - jo īpaši drošības un aizsardzības jautājumos.

Atvadu vizītes laikā vēstnieks Miščenko arī tikās ar ĀM valsts sekretāru Andri Pelšu. Kopš 2019.gada Miščenko bija vēstnieks Latvijā. 2022.gada 18.novembrī viņš apbalvots ar Triju zvaigžņu Ordeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas