Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Rinkēvičs: Jāstiprina Baltijas sadarbība, respektējot valstu nacionālās intereses

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā uzrunā Baltijas Asamblejas 30.sesijā uzsvēra, ka priekšnoteikums ciešākai Baltijas valstu sadarbībai un dziļākai integrācijai Eiropas Savienībā ir kopīgs redzējums un praktiskais darbs efektīvas transporta infrastruktūras un reģionālā enerģijas tirgus attīstībā. 

Pēc ministra teiktā, enerģētikas drošības jautājumu risināšanā pieejai jābūt solidārai un kompleksai. Baltijas valstu ilgtspējīgai attīstībai nepieciešama mūsu reģiona transporta infrastruktūras iekļaušana Eiropas transporta tīklos.

E.Rinkēvičs uzsvēra, ka reģionam stratēģiski nozīmīgajās nozarēs Baltijas valstu sadarbība ir būtiska, taču jāprot respektēt vienai otras nacionālās intereses. Ministrs, pildot savus amata pienākumus, centīšoties panākt, lai šī sadarbība arī turpmāk attīstītos savstarpējā izdevīguma gultnē.

Ministrs arī akcentēja, ka jāturpina mērķtiecīgi stiprināt Baltijas valstu ekonomisko un finansiālo sadarbību, kopīgiem spēkiem meklējot risinājumus taisnīgai ES līdzekļu sadalei nākamajā ES daudzgadu budžetā. Baltijas valstīm jāapvieno spēki, lai novērstu iespējamo kohēzijas līdzekļu samazinājumu un netaisnīgi zemos tiešmaksājumus Baltijas valstu lauksaimniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas