Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Rinkēvičs: Latvija atbalsta Moldovas reformu procesu un tuvināšanos ES

Latvija turpinās atbalstīt Moldovas reformu procesu un dalīsies ar savu pieredzi Eiropas Savienībā (ES), darba vizītes laikā Moldovā uzsvēris ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, portāls Diena.lv uzzināja Ārlietu ministrijā.

Uzsākot tikšanos, Rinkēvičs apsveica jauno Moldovas valdību un premjerministru Kirilu Gaburiču ar stāšanos amatā, un jaunajai valdībai novēlēja stipru politisko gribu, lai varētu īstenot reformas un veikt valsts modernizāciju.

Rinkēvičs akcentēja, ka Moldova ir viena no tām sešām Austrumu partnerības valstīm, kas veic daudzus praktiskus darbus ceļā uz integrāciju ES. Ārlietu ministrs pozitīvi novērtēja arī bezvīzu režīmu, kas darbojas starp Moldovu un Šengenas līguma valstīm.

"Rīgas samits notiks jaunos ģeopolitiskos, Krievijas īstenotās agresijas Ukrainā, apstākļos, taču tām Austrumu partnerības valstīm, kuras ir noslēgušas Asociācijas līgumus ar Eiropas Savienību, ir jādod skaidrs signāls, ka Eiropas Savienība arī turpmāk sniegs politisku un praktisku atbalstu - durvis ir atvērtas ceļā uz integrāciju Eiropā. Vienlaikus tas ir atkarīgs gan no valdības, gan no visas sabiedrības vēlmes veikt nepieciešamās reformas. Tāpēc esmu gandarīts par Asociācijas līguma piemērošanas pirmajiem rezultātiem un pirmo Eiropas Savienības un Moldovas Asociācijas padomi, ko vadīju 16.martā Briselē. Ceru, ka līdz Rīgas samitam Moldova uzrādīs būtisku progresu Asociācijas līguma īstenošanā. Ir svarīgi, lai Moldova turpinātu reformu procesu, īpaši tieslietu un finanšu jomā, cīņā pret korupciju un biznesa un investīciju vides sakārtošanā," sacīja ārlietu ministrs.

Rinkēvičs izteica cerību, ka Rīgas samitā ir sagaidāma augsta līmeņa Moldovas valsts vadības pārstāvība un liela Moldovas uzņēmēju dalība gaidāmajā Austrumu partnerības biznesa forumā, kas norisināsies Rīgā šā gada 21.maijā.

"Latvija turpinās atbalstīt Moldovas reformu procesu, īstenojot attīstības sadarbības projektus reģionālās attīstības, pašvaldību, sakaru, jūras transporta un izglītības jautājumos, kā arī dalīsies ar savu pieredzi ES, uzsvēra Rinkēvičs.

Tāpat Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka pēdējos gados pieaug Latvijas un Moldovas tirdzniecības apjoms, tādēļ Latvija ir ieinteresēta tālāk attīstīt ekonomisko sadarbību, tostarp ES un Moldovas Asociācijas līguma ietvaros.

Ārlietu ministrs Moldovas valdību aicināja aktīvi veidot dialogu ar Gagauzijas administrāciju un sabiedrību, lai stiprinātu valsts teritoriālo integritāti. Tāpat esot jāstrādā pie Pārdņestras konflikta miermīlīga ilgtermiņa risinājuma, vienlaikus saglabājot Moldovas teritoriālo integritāti un Pārdņestras īpašo statusu.

Lai iepazītos ar Moldovas politiskajām aktualitātēm un uzklausītu Moldovas vadošo partiju līderu viedokli (pozīcijas un opozīcijas), ārlietu ministrs tikās ar Moldovas Liberāldemokrātiskās partijas vadītāju Vladu Filatu, Moldovas Demokrātiskās partijas vadītāju Marianu Lupu un Moldovas Komunistu partijas vadītāju Vladimiru Voroņinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas