Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēvičs: Nākamgad sarunas par ES budžetu būs aktīvas un smagas

Diskusijām par nākamo Eiropas Savienības (ES) budžetu laikam no 2014.līdz 2020.gadam priekšā ir viens gads, taču sagaidāms, ka sarunas būs ļoti intensīvas un dažbrīd ļoti smagas, šodien kopīgā preses konferencē ar Somijas ārlietu ministru Erki Tuomioju un Luksemburgas ārlietu ministru Žanu Aselbornu sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs uzsvēra, ka šajās diskusijās ir jāņem vērā, ka Latvija ES līdzekļus izmanto attīstībai un ekonomikas stimulēšanai, nevis tikai vienreizējos pasākumos.

Būs ļoti daudz jāstrādā, lai ievērotu solidaritātes principu un lai "visi no sarunu galda pieceltos" ar apziņu, ka viņu intereses nav ignorētas un ka ir atrasts taisnīgs risinājums, sacīja Latvijas pārstāvis.

Luksemburgas ārlietu ministrs uzsvēra, ka ES nevar savā attīstībā iet atpakaļ, tāpēc tai ir jāparedz līdzekļi izvirzīto mērķu sasniegšanai un nedrīkst neņemt vērā ES tā saukto jauno valstu intereses. Viņš norādīja, ka nākotnē gan nav iespējams garantēt, ka kopējās lauksaimniecības politikas finansējums joprojām saglabāties 40% no ES budžeta.

Savukārt Somijas ārlietu ministrs pauda viedokli, ka galu galā kompromiss tiks panākts, "taču tas nebūs tāds, kādu to gribēsim redzēt".

Tālākā ilgtermiņa perspektīvā pēc 2020.gada Tuomioja domā par iespēju atsevišķus maksājumus lauksaimniekiem pārcelt no Briseles uz Somijas budžetu, lai nebūtu nepieciešams "sūtīt tikai naudu" uz ES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas