Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rinkēvičs: Nemitīgi tiek analizēta valsts apdraudētība un pilnveidota atbildīgo iestāžu darbība

Nemitīgi tiek analizēta Latvijas apdraudētības pakāpe un pilnveidota atbildīgo iestāžu darbība, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Rīgas pilī tikās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

Viņš atzīmēja, ka Ministru kabinets, Saeima, Valsts prezidenta institūcija, kuras atbildībā ir Nacionālās drošības padomes darba nodrošināšana, rēķinās ar visdažādākajiem iespējamiem scenārijiem.

Pēc prezidenta paustā, ik pa brīdim tiek testēts Latvijas drošības un tiesību aizsardzības iestāžu darbs. Tas var būt migrācijas izmantošana kā hibrīdierocis uz valsts austrumu robežas, vai, kā, piemēram, hibrīdoperācija, kuras laikā tiek izsūtītas e-pasta vēstules par iespējamām bumbām skolās un bērnudārzos.

"Mums ir jābūt gataviem jebkuram scenārijam. Es negribētu kaut kādā veidā izcelt vienu vai otru apdraudētības pakāpi. Ir aktīva diplomātija, lai stiprinātu sabiedroto klātbūtni Latvijā. Tāpat ir daudz mājasdarbu. Jāsaprot arī tas, ka nākamie četri līdz seši gadi būs sarežģīti. Mēs redzam, kas notiek Ukrainā un Izraēlā, kādas ir tendences Eiropā," sacīja Rinkēvičs.

Viņa ieskatā, iespējams, mazāk būtu jāpavada laiks savstarpējos kašķos, bet jākoncentrējas uz valsts drošības stiprināšanu visos iespējamos veidos. Prezidents uzsvēra, ka valsts drošība ir galvenā prioritāte un tā ir jāstiprina katru dienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas