Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēvičs pauž atbalstu ES dialoga aktivizēšanai ar Centrālāzijas valstu reģionu

Piektdien, 26.aprīlī, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Centrālāzijas un Afganistānas nākotnei veltītajā konferencē Āzijas sirds Almati, Kazahstānā, divpusēji tikās ar Kazahstānas, Tadžikistānas un Kirgizstānas ārlietu ministriem.

Tiekoties ar kolēģiem, E.Rinkēvičs izteica pateicību par šo valstu iesaisti un atbalstu Ziemeļu distribūcijas tīkla darbībai, kā arī uzaicināja ministrus 11.jūnijā un 12.jūnijā apmeklēt Latvijas rīkoto augsta līmeņa semināru Transporta koridori starp Āzijas sirdi un pasauli, lai akcentētu Afganistānas un Centrālāzijas reģiona valstu potenciālu transporta ceļu attīstībā. Ministrs uzsvēra arī nepieciešamību veicināt ekonomiskās attiecības ar reģionu.

Sarunās E.Rinkēvičs īpaši atzīmēja, ka Latvija 2015.gadā būs prezidējošā valsts ES Padomē un viena no Latvijas prioritātēm šajā laikā būs ES - Centrālāzijas dialoga intensificēšana.

Sarunā ar Kazahstānas ārlietu ministru Erlanu Idrisovu amatpersonas izteica cerību, ka gaidāmā Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa vizīte Kazahstānā šī gada jūnijā dos impulsu ekonomisko attiecību stiprināšanai. "Kazahstāna ir Latvijas lielākais tirdzniecības partneris Centrālāzijas valstīs, tāpēc īpaša uzmanība tiek veltīta ekonomisko attiecību padziļināšanai. Lai to īstenotu, nepieciešams turpināt pilnveidot arī divpusējo līgumtiesisko bāzi," norādīja Latvijas ārlietu ministrs.

Savukārt, tiekoties ar Tadžikistānas ārlietu ministru Hamrohonu Zarifi abi ministri vienojās izveidot Latvijas un Tadžikistānas Ārlietu ministriju divpusējo konsultāciju mehānismu. E.Rinkēvičs uzsvēra: "Ņemot vērā Tadžikistānas lomu reģionā, Latvijai ir īpaša interese Tadžikistānas ekspertīzē par procesiem reģionā, tai skaitā Afganistānā."

Divpusējā sarunā ar Kirgizstānas ārlietu ministru Erlanu Abdildajevu ministri vienojās stiprināt valstu politiskos kontaktus, kas varētu kalpot par labu pamatu ekonomisko attiecību attīstībā. Kirgizstānas ārlietu ministrs aicināja Latviju dalīties reformu pieredzē, tai skaitā parlamentāras valsts pārvaldes sistēmas attīstībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas