Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēvičs pauž atbalstu ES kandidātvalsts statusa piešķiršanai Serbijai

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sēdē pirmdien pauda pilnu Latvijas atbalstu ES kandidātvalsts statusa piešķiršanai Serbijai šī gada marta Eiropadomē. 

"Visas Kosovas – Serbijas dialoga ietvaros panāktās vienošanās norāda uz to, ka Serbija ir izpildījusi decembra Eiropadomes noteiktos kritērijus," teica E.Rinkēvičs. Vienlaikus E.Rinkēvičs izteica atbalstu situācijas izvērtējuma veikšanai par Stabilizācijas un asociācijas nolīguma noslēgšanu starp ES un Kosovu – tam jākalpo kā nākamajam solim reģionālās stabilitātes nodrošināšanā, norādīja ministrs.

Ārlietu padomē tika turpināta diskusija par aktuālo situāciju Sīrijā saistībā ar vairāku mēnešu garumā notiekošajām protesta demonstrācijām un Sīrijas varas iestāžu īstenoto vardarbību pret demonstrāciju dalībniekiem. Ministri apmainījās ar viedokļiem par aktualitātēm Tuvo Austrumu miera procesā, pievēršot uzmanību Izraēlas – Palestīniešu pašpārvaldes miera sarunu turpināšanai.

Runājot par aktuālo situāciju Dienvidkaukāzā, ministrs informēja par savas vizītes rezultātiem Azerbaidžānā, kā arī pauda Latvijas atbalstu Gruzijas eirointegrācijas centieniem.

Attiecībā uz Baltkrieviju ārlietu ministri vienojās par to, ka marta Ārlietu padomē atgriezīsies pie jautājuma par plašākām ekonomiskām sankcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas