Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rinkēvičs: Vētras seku novēršanā Ekonomikas un Zemkopības ministrijai būtu jārīkojas daudz aktīvāk

Vētras seku novēršanā Ekonomikas un Zemkopības ministrijai būtu jārīkojas daudz aktīvāk, tādu viedokli šodien žurnālistiem pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš tikās ar demisionējušo Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV).

Valsts prezidents norādīja, ka ar premjeru pārrunāta vairāku novadu vadītāju parakstītā vēstule, kas adresēta gan Rinkēvičam, gan Kariņam saistībā ar vētras seku novēršanu, piemēram, Dobelē, Tukumā, Jelgavā un citviet.

"Ministru prezidents informēja, ka vakar valdības sēdē par šo jautājumu ir runājis un būs aktīvāka rīcība. Viņš ir arī devis norādījumu attiecīgajiem ministriem. Es turpināšu sekot līdzi, jo domāju, ka mums visiem krīzes situācijās ir daudz aktīvāk jārīkojas," sacīja prezidents.

Kariņš atzīmēja, ka viņš bija uzdevis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Mārim Sprindžukam (AS) sadarbībā ar Ekonomikas un Zemkopības ministriju nākt uz valdību ar ziņojumu, kāds papildus atbalsts būtu nepieciešams tieši uzņēmumiem un lauksaimniecībām.

Ministru prezidents uzsvēra, ka ziņojumam bija jābūt gatavam skatīšanai otrdien, 29.augustā, notikušajā Ministru kabineta sēdē, taču šāds ziņojums netika piedāvāts. Kariņš mudināja atbildīgos ministrus rīkoties, lai vārētu apkopot informāciju par nepieciešamo palīdzību, un nākt uz valdību, lai Ministru kabinets varētu tālāk lemt, kādiem uzņēmumiem, kādām saimniecībām un cik liels atbilsts ir vajadzīgs.

"Ziņojumu es gaidīju vakar, bet ministri apsolīja, ka tas būs sagatavots uz nākamo nedēļu. Es sekošu līdzi, lai tas tā arī būtu," norādīja Kariņš.

Jau ziņots, ka Augšdaugavas, Dobeles, Jelgavas, Tukuma un Madonas novadu pašvaldību vadītāji vēstulē valsts prezidentam un valdības locekļiem aicina atbildīgo nozaru ministrus nevilcināties ar atbalsta sniegšanu 7.augusta vētras postījumu likvidēšanā lauksaimniekiem un uzņēmējiem, kas pašlaik atstāti novārtā un ar sekām cīnās pašu spēkiem.

Atklātajā vēstulē tiek akcentēts, ka dabas stihijā nav cietušas tikai mājsaimniecības, par atbalstu kurām ministrijas ar pašvaldību vadību ir atradušas kopēju risinājumu. Lieli postījumi ir nodarīti arī saimniecības un ražošanas ēkām, transporta līdzekļiem, sējumiem un mežaudzēm, ir cietuši putni, dzīvnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas