Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Rojas novadā šodien gaidāma karsta domes sēde

Mērsraga neatkarības aizstāvji šodien atkārtoti mēģinās panākt publiskās apspriešanas izsludināšanu par Mērsraga atdalīsānos no Rojas novada. Iepriekšējie Mērsraga iedzīvotāju un deputātu mēģinājumi iekļaut domes darba kārtībā līdzīgus jautājumus ir beigušies nesekmīgi.

Jau ziņots, ka liela daļa Mērsraga iedzīvotāju un no šā pagasta ievēlēto Rojas novada domes deputātu sākuši cīņu par atdalīšanos no Rojas novada, ar kuru Mērsrags brīvprātīgi apvienojās 2008.gadā. Rojas novada domes vadībai un domes priekšsēdētājam Jānim Žoludam (ZZS) tiek pārmests, ka lielākā daļa investīciju tiek Rojai un Mērsraga iedzīvotājiem netiek sniegti pakalpojumi līdzšinējā apjomā un kvalitātē. Līdz šim vairākas reizes noraidīti Mērsraga deputātu iesniegumi gan par ārkārtas domes sēdes, gan tautas sapulces sasaukšanu.

Šodien domes sēdes darba kārtībā nav jautājumu, kas saistīti ar Mērsraga atdalīšanos no novada, taču opozīcija grasās lēmuma projektu iesniegt. «Mēs vairs nerunājam par to, vai atdalīties, bet - kā atdalīties,» uzsvēra deputāts Lauris Karlsons LPP/LC). Ar J.Žoludu Diena.lv neizdevās sazināties.

Mērsraga deputāti arī plāno šodien neatbalstīt Rojas novada pašvaldības budžeta projektu. L.Karlsons pastāstīja, ka neapmierinātību izraisījusi investīciju sadale – plānots ņemt pusmiljona latu kredītu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumam, taču Mērsragā tiks īstenots tikai viens projekts par 20 tūkstošiem latu.

Mērsradznieku neapmierinātību izraisījuši arī novada domes plāni nomainīt valdes locekli Mērsraga ostas valdē, bijušā Mērsraga pagasta padomes priekšsēdētāja Alberta Neilanda vietā ieceļot J.Žoludu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas