Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rožkalns septembra beigās atstās LIAA direktora amatu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns septembra beigās atstās amatu, aģentūru LETA informēja LIAA pārstāvji.

Rožkalna pēdējā darbadiena LIAA direktora amatā būs 2023.gada 29.septembris.

"Uzņemoties LIAA direktora pienākumus, mana vēlme bija mainīt priekšstatu par valsts pārvaldes institūciju, veidojot LIAA kā organizāciju, kuras misija ir darbs sabiedrības labā. Trīs gadu laikā ir izdevies sākt pārmaiņu procesu un mainīt organizācijas iekšējo kultūru, tomēr skaidru prioritāšu trūkums valsts līmenī uzņēmējdarbības vides sakārtošanā nav ļāvis pilnvērtīgi realizēt tās ieceres, kuras sākotnēji biju plānojis," pauž Rožkalns.

Viņš arī norāda, ka būtu nepieciešams atkāpties no tradicionālās pieejas un elastīgi piedāvāt tos risinājumus, kas konkrētā brīdī spēj sniegt lielāko atdevi, lai panāktu straujāku ekonomisko attīstību.

"Mēs bieži vien paši radām sev nevajadzīgus šķēršļus, kuru pārvarēšanai tērējam daudz laika. Tādā veidā zaudējam konkurences priekšrocības, kuras varētu sniegt ātrums. Mums noteikti jādomā arī par lielākām investīcijām uzņēmējdarbības stimulēšanā," pauž Rožkalns, norādot, ka ne velti Igaunija šim mērķim tērē aptuveni četras reizes vairāk līdzekļu nekā Latvija, bet Lietuva aptuveni divas reizes vairāk.

Tuvākajā laikā Valsts kanceleja plāno izsludināt atklātu konkursu uz LIAA direktora amatu.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis pauž, ka laika periodā, kamēr norisināsies konkurss uz LIAA direktora amata vietu, par šī amata vietas izpildītāju tiks nozīmēta LIAA direktora vietniece eksporta jautājumos Iveta Strupkāja.

Valantis norāda, ka pēdējo trīs gadu laikā LIAA ir sākusi strādāt proaktīvāk un elastīgāk, vairāk ieklausoties uzņēmēju vajadzībās. Ir uzlabojušies arī eksporta un investīciju piesaistes rādītāji.

Rožkalns LIAA direktora amatā strādā kopš 2020.gada janvāra.

Kopš 2020.gada janvāra, kad LIAA direktora amatā darbu sāka Rožkalns, ir realizēti vai sākti 143 investīciju projekti par 1,7 miljardiem eiro, kuros kopumā plānots izveidot 9000 jaunu darbavietu.

LIAA atbildības lokā ir tādas funkcijas kā eksporta un inovāciju veicināšana, investīciju piesaiste, tehnoloģiju attīstība, tūrisms un darbs ar valsts ārējo mārketingu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas