Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

RSU atbalsta Labklājības ministrijas vēlmi nodot SIVA augstskolas pārziņā

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) atbalsta Labklājības ministrijas (LM) iniciatīvu nodot Sociālās integrācijas valsts aģentūru (SIVA) universitātes pārziņā, aģentūrai LETA sacīja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

"Jau pērnvasar RSU noslēdza sadarbības līgumu ar SIVA, lai kopīgi risinātu jautājumu par profesionālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstību, iesaistot gan SIVA praktiķus, gan RSU akadēmisko un zinātnisko personālu. Šī sadarbība paredz gan studējošo un docētāju mobilitāti, gan aktivitātes zinātnes jomā, kā arī kopīgu studiju programmu īstenošanu," skaidroja Gediņa.

SIVA struktūrā ietilpst Jūrmalas profesionālā vidusskola un SIVA koledža, ar kurām universitāte jau sadarbojas savstarpējo prakšu nodrošināšanā.

Gediņa stāstīja, ka augstskolai ir profesionālā, akadēmiskā un pētnieciskā kapacitāte, lai pilnveidotu aģentūrai uzstādīto mērķu sasniegšanu. "Patlaban RSU sadarbībā ar SIVA un Veselības ministriju strādā LM izveidotā darba grupā pie tālākajiem attīstības scenārijiem, kas paredzētu šīs sadarbības padziļināšanu. Pēc LM aicinājuma strādājam pie detalizācijas, taču SIVA infrastruktūras uzturēšanas vajadzības vēl detalizēti nav izvērtētas," pauda RSU pārstāve.

RSU jau ir pieredze sadarbībai ar koledžām, piemēram, ar RSU Sarkanā Krusta koledžu un RSU Liepājas filiāli, kas iepriekš bija Liepājas medicīnas koledža. Abpusējās sadarbības ietvaros organizācijas viena otru ir papildinājušas ar zināšanām un studijām nepieciešamo infrastruktūru - koledžās ir pieaudzis studējošo skaits, studiju kvalitāte un docētājiem uzlabojušās profesionālās izaugsmes iespējas, skaidroja Gediņa.

Jau ziņots, ka labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) aģentūrai sacīja, ka SIVA varētu nodot RSU pārziņā.

Viņa informēja, ka tikusies ar RSU vadību un pārrunājusi jautājumus saistībā ar iespējamo SIVA pārņemšanu. Līdz šim runāts par rehabilitācijas centra un abu izglītības iestāžu - Jūrmalas profesionālās vidusskolas un koledžas - pārņemšanu.

Petraviča skaidroja, ka LM trūkst līdzekļu, lai nodrošinātu rehabilitācijas un izglītības pakalpojumu kvalitāti. "Ja mums šo papildu līdzekļu nav, ir tīri bezjēdzīgi to vilkt un stiept, kamēr viss virzās uz sabrukšanu," pauda ministre, kura uzskata, ka gan rehabilitācijas centra, gan izglītības iestāžu stāvoklis ir "žēlīgs".

Viņa lūgusi RSU vadībai piedāvāt savu biznesa plānu, jo Petraviča pirms iestādes atdošanas vēlas pārliecināties, ka universitāte gatava ieguldīt SIVA darbības uzlabošanā. Ministre atzina, ka problēmu iestādei ir daudz, jo pēdējos gados investēts tajā neesot un uzlabojumi galvenokārt notikuši pēc pašas iestādes iniciatīvas.

Petraviča piebilda, ka, veicot SIVA baseina remontu, atklājusies virkne problēmu, kuru risināšanai nepieciešams vairāk līdzekļu, nekā sākotnēji lēsts.

Vēl ministre piebilda, ka RSU nepieciešams arī akcepts no Veselības ministrijas.

Top komentāri

Enģeļa viesis
E
Kārtējais biznesa projekts Stradiņiem? Atkal atmazgās naudu, izliekoties, ka kaut ko māca?
.
.
Šitās "aģentūras" dublē ministrijas darbu. Tas viss ir jādara ministrijai, nevis kādam jāmaksā par ārpakalpojumiem. Ja ministrija to nedara, tad tā ir jālikvidē kā parazītorganizācija. Un šāda lieta ir sistemātiska- Kultūras ministrijas darbu dublē Kultūrkapitāla fonds, Veselības ministrijas Farmācijas departamenta darbu dara Zāļu valsts aģentūra utt. Parazītu skaits vairojas, un tos visus uzturēt nav iespējams.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas