Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rudens solās būt skaļām tiesas prāvām bagāts

Lai gan lielāko sabiedrības uzmanību šoruden varētu saistīt tiesāšanās sabrukušā lielveikala Maxima lietā, tiesu darba kārtībā ir arī daudz citu nozīmīgu procesu, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness (DB). 

Pēc būtības Rīgas apgabaltiesā sākta skatīt viena no Zolitūdes traģēdijas civillietām – prasība vērsta pret SIA Maxima Latvija, SIA Re&Re, Homburg Zolitude, SIA Tineo, Rīgas domi, SIA HND Grupa un arhitektu biroju Kubs. Tiesā vērsušies trīs cietušie – Edgars Čerņenoks, Valērija Valentīna Mizula un Oksana Vilsone –, kuri vēlas panākt atbildētāju rīcības atzīšanu par prettiesisku un morālā kaitējuma atlīdzināšanu. Iepriekš jau ziņots, ka cietušie kompensācijā vēlas piedzīt ap 140 miljoniem eiro. Cietušo pārstāvis, zvērināts advokāts Aldis Gobzems, kuram šī cīņa maksājusi biroju, masu medijiem jau paudis, ka mērķis ir atklāt nevis lielveikala sabrukšanas iemeslus, bet gan to, kā traģēdijas laikā tur varēja atrasties cilvēki. Prasības Maxima lietā iesniegtas arī citās tiesās un, piemēram, Talsu rajona tiesa 30. oktobrī plānojusi skatīt lietu, kurā pret jau minētajiem atbildētājiem vēršas Māris Apsītis. 

Rudenī gaidāmas vairākas tiesas sēdes arī par līdz šim vērienīgāko kukuļošanas lietu uzskatāmajā tā dēvētājā Latvenergo amatpersonu lietā. KNAB uzskata, ka amatpersonas par vairāku projektu īstenošanu kukuļos saņēmušas ap astoņiem miljoniem eiro, taču vēl 11 miljonu eiro liels kukulis netika nodots, jo izmeklētāji uzņēmumu amatpersonas aizturēja. 

Sabiedrības interesi izsaukusi arī tā dēvētā Moldovas ieroču pārdošanas krimināllieta, kur uz apsūdzēto sola 26. novembrī Rīgas rajona tiesā nāksies sēsties darījumā iesaistītā Latvijas uzņēmuma Latspeceksports kādreizējam vadītājam Ivo Antonam. Tiek plānots, ka novembra vidū Vidzemes priekšpilsētas tiesa varētu skatīt arī krimināllietu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, par ko apsūdzētas vairākas Valsts darba inspekcijas amatpersonas, tajā skaitā bijusī vadītāja Rita Elce. Jāatgādina, ka sāktā kriminālprocesa dēļ viņa no amata tika atstādināta jau 2009. gada rudenī, vēlāk viņa amatu pēc savas vēlēšanās pameta pavisam.

Plašāk lasiet trešdienas, 3.septembra, laikrakstā Dienas Bizness

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas