Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeimas komisija aicinās valdību risināt jautājumu par sporta aktivitāšu atļaušanu sporta klubos

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien vienojās aicināt valdību izvērtēt iespēju risināt jautājumu par sporta aktivitāšu atļaušanu iekštelpās.

Komisijā tika skatīts 10 446 Latvijas pilsoņu kolektīvais iesniegums Gribam sportot tagad. "Mēs esam spiesti apturēt savu darbību iekštelpās. Mēs redzam, ka mūsu pastāvīgie sportotāji gan pieņemas svarā, gan mēģina citas lietas darīt, lai sportotu," sēdē sacīja iniciatīvas iesniedzējs Juris Dzenis.

Pēc viņa paustā, sporta klubi vēlas zināt, kad un kādā formā sporta treniņi varētu notikt telpās. Turklāt nozare esot gatava ieviest drošības protokolus un izpildīt visus nosacījumus, lai varētu aizvadīt treniņus. "Neredzi iemeslu, lai nedotu iespēju atkal atvērties uz tiem noteikumiem, kurus esam piedāvājuši," izteicās Dzenis.

"Mēs neatbalstām priekšlaicīgu ierobežojumu atcelšanu un aicinām būt ļoti uzmanīgiem ar situāciju, jo mēs redzam, ka izplatās jauni vīrusa varianti, tostarp Indijas variants, kur ir ļoti daudz jautājumu un neskaidrību," iniciatīvu komentēja Veselības ministrijas (VM) parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Ilmārs Dūrītis (AP).

Viņaprāt, atvieglojumu izskatīšana iespējama, tikai balstoties uz ekspertu viedokļiem, kas izskan Ministru kabinetā (MK).

Arī veselības ministra padomnieks Kaspars Bērziņš uzsvēra, ka Covid-19 izplatība, mazinot ierobežojumu izglītībā, sabiedriskajā ēdināšanā un citās jomās, pavasarī sāka palielināties, turklāt iedzīvotājiem radies maldīgs priekšstats, ka situācija uzlabojas. Viņš arī pārmeta Saeimai lēmumu ļaut darboties sabiedriskās ēdināšanas vietu terasēm.

Bērziņš apgalvoja, ka VM ir atvieglojumu ieviešanas plāns, kas ir epidemioloģiski pamatots, tāpēc aicināja sportot gribētājus sagaidīt jūnija vidu, kad atvieglojumi, tostarp sportā, būs pieejami arī sportistiem.

Sēdes noslēgumā komisija vienojās nosūtīt vēstuli MK ar lūgumu izvērtēt iespēju atļaut sporta nodarbības iekštelpās, taču tikai ar nosacījumu, ka to ļauj epidemioloģiskā situācija.

Jau ziņots, ka Saeimā nonākusi iedzīvotāju iniciatīva, par kuru portālā Manabalss.lv nedēļas laikā tika savākti vairāk nekā 10 000 parakstu un kurā prasīts atļaut atsākt sportot arī iekštelpās sporta klubos un sporta centros.

Iniciatīvas autori atgādina, ka MK lēmums Latvijas iedzīvotājiem liedz nodarboties ar sportu iekštelpās - sporta klubos un sporta centros - jau kopš pagājušā gada 21.decembra.

"Aizliegums negatīvi ietekmē iedzīvotāju tiesības uz veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, kas ir svarīgs priekšnosacījums sabiedrības veselīguma nodrošināšanai un dzīvildzei. Aptaukošanās un mazkustīgums veicina sirds un asinsvadu slimību rašanos un palielina mirstības riskus, tāpat veicina cukura diabētu un saslimšanu ar citām hroniskām slimībām," teikts iesniegtajā iniciatīvā.

Vienlaikus tiek norādīts, ka regulāri fiziski treniņi palīdz arī garīgajai veselībai un stiprina imunitāti. Iniciatīvas autori atsaucas uz pētījumiem, kuros esot secināts, ka inficēšanās ar vīrusu draudi sporta klubos ir minimāli. Tāpat tiek uzsvērts, ka sporta klubi jau pērn rudenī pierādīja, ka spēj ātri pielāgoties situācijas izmaiņām valstī un nodrošināt atbilstošus epidemioloģiskos pasākumus drošiem individuāliem un grupu treniņiem.

Tāpēc iniciatīvas autori prasa, lai tiktu ieviests ar sabiedrības interesēm sabalansēts un drošs sportošanas risinājums iekštelpās, kurā tiek noteikts, kā sporta klubi darbojas un kā cilvēki var nodarboties ar sporta aktivitātēm iekštelpās, ievērojot visus pandēmijas izplatības ierobežojošās un higiēnas prasības atbilstoši MK noteikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas