Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeimas komisija: Covid-19 krīzes kontekstā Nacionālo attīstības plānu ir nepieciešams pārskatīt

Ņemot vērā Covid-19 radītās izmaiņas, būtu nepieciešams pārskatīt Nacionālo attīstības plānu 2021.-2027.gadam (NAP2027) un grozīt to atbilstoši pašreizējai situācijai, trešdien vienojās Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija.

"Pirms Covid-19 krīzes NAP2027 projekts bija ievirzījies finiša taisnē. Šī brīža situācijā, saskaroties ar pasaules mēroga vīrusa epidēmiju, ir nepieciešams pārskatīt Nacionālais attīstības plānu, pastiprinātu uzmanību veltot tieši veselības jomai," pēc sēdes sacīja komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis (S).

"Pašlaik neviens no kolēģiem nesaka, ka mēs varētu turpināt iet uz priekšu ar veco NAP2027," piebilda komisijas priekšsēdētājs.

Tādēļ uz nākamo sēdi tiks atkārtoti aicināta veselības ministre Ilze Viņķele (AP), turklāt nākamajā tikšanās reizē plānots pagarināt sēdi līdz divām stundām.

"Mēs noteikti esam gatavi to darīt," atbildot uz Dombrovska rosinājumu, pauda Viņķele.

Tādējādi tika nolemts nākamnedēļ skatīt jautājumu par NAP2027. Vienlaikus, komisijas priekšsēdētājs mudināja Veselības ministriju (VM) nākt klajā ar piedāvājumu nepieciešamajām plāna izmaiņām. "Mēs arī lūdzam VM nosūtīt vēstuli komisijai par to, kādi grozījumi ir nepieciešami NAP2027," rosināja Dombrovskis.

Arī komisijas deputāte Evija Papule (S) argumentēja, ka būtu jāveic izmaiņas NAP2027. "Šā brīža Nacionālais attīstības plāns galīgi neatbilst situācijai, kāda, visticamāk, būs vēl 2021.gadā. Jā, es atbalstītu veselības nozarei lielāku atbalstu, bet ir skaidrs, ka tas maina arī izglītības jomas organizāciju, varbūt vēl kādas citas jomas. Es teiktu, ka šobrīd pašai valdībai ir jāpaskatās, vai viņi nevēlas atsaukt [NAP2027] un ieviest korekcijas," izteicās deputāte.

Tikmēr Pārresoru koordinācijas centra (PKC) pārstāve Sigita Sniķere norādīja, ka uz nākamo sēdi būtu nepieciešams aicināt arī centra vadītāju Pēteri Vilku, savukārt Dombrovskis piebilda, ka PKC vadītājs ir informēts par šo nepieciešamību.

Deputāti sēdē uzklausīja Veselības ministrijas pārstāvjus, kuri informēja par Covid-19 iespējamiem izplatības scenārijiem un plānoto rīcību. Pašlaik Latvijā ir ierobežotas vīrusa izplatības scenārijs, taču tā attīstību ir grūti prognozēt, sacīja Veselības ministrijas pārstāvji.

Jau ziņots, ka attiecībā uz NAP2027 premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) plāna izstrādes laikā norādīja, ka pasaulē nemitīgi notiekošās pārmaiņas ir jāizmanto Latvijas attīstības veicināšanai. Vienlaikus politiķis skaidroja, ka plāns vērsts uz sabiedrības paradumu maiņu.

Top komentāri

Jāpastiprina ierobežojumi
J
Ierobežojumi jāpastiprina un jāpagarina līdz ziemai. Tā, lai ekonomika vairs pilnībā nefunkcionē un pārtika jāsāk dalīt uz kartītēm.
Antiņšplānotājs
A
Ko šonakt nosapņošu - to arī rakstīšu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas