Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Saistībā ar Kozlovska sievai savulaik daļēji piederējušu uzņēmumu sākti vairāki kriminālprocesi

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) Latvijas Televīzijas raidījumam Aizliegtais paņēmiens uzsvēris, ka ne viņam, ne viņa sievai Kristīnei Kozlovskai nav saistības ar aplokšņu algu maksāšanu uzņēmumā Sunny, kura līdzīpašniece savulaik bija Kozlovska dzīvesbiedre. Nu par uzņēmuma pārņemšanas procesu sākti vairāki kriminālprocesi, pirmdien vēsta Aizliegtais paņēmiens.

Pirms divām nedēļām raidījuma Aizliegtais paņēmiens videofragmentā tika rādīts, kā uzņēmums, kurš strādāja zem zīmola Sunny Dzelzavas ielā, potenciālajai darbiniecei piedāvāja daļu algas saņemt "konvertā". Šāds piedāvājums izteikts darba intervijas laikā. 

Kozlovskis uzsver, ka nedz viņam, nedz viņa sievai ar aplokšņu algu maksāšanu uzņēmumā nav nekāda sakara, jo uzņēmuma SIA Sunny aktīvi pārnesti uz citām kompānijām, kurās Kozlovska sieva vairs nav līdzīpašniece. Juridiski šobrīd kompānijas nosaukums ir Restorāns divi, un tā pastarpināti pieder kādam Jānim Podiņam.

Pēc iekšlietu ministra teiktā, Podiņš esot saistīts ar Mārtiņu Buti, un neoficiāli zināms, ka Podiņš ir Butes patēvs. Tieši šis darījumu partneris, būdams valdes loceklis, savulaik arī pārnesis SIA Sunny aktīvus uz citām kompānijām. Kristīne Kozlovska par to vērsusies policijā, un šobrīd saistībā ar to sākti vairāki kriminālprocesi.

"Tas nozīmē, ja iepriekš ir uzņēmumam vairākas pakalpojumu sniegšanas vietas, daļa no šādām vietām pāriet citu uzņēmumu kontrolē, kas, visticamāk, nav korekti no dalībnieku sadarbības viedokļa," norādījis Kozlovskis.

SIA Sunny pirms 2013.gada apkalpojis vairākas ēdināšanas vietas - gan publiskas, gan tādas, kuras darbojās valsts iestādēs, piemēram, Saeimas un Iekšlietu ministrijas ēdnīcas. Pats Bute no intervijas atteicās, bet telefoniski īsziņā raidījumam skaidro, ka konflikts ar partneriem sācies tieši šo ēdināšanas vietu dēļ, kuras esot bijušas nerentablas.

"SIA Sunny sliktais finanšu stāvoklis radās, jo pakļāvos iekšlietu ministra Kozlovska prasībai turpināt zaudējumus nesošo Iekšlietu ministrijas darbinieku ēdināšanu Čiekurkalna 1.garajā līnijā, kā arī citu nelikvīdu struktūrvienību subsidēšanu, kā rezultātā radās negatīva naudas plūsma. Šo pakalpojumu pārtraukšana netika atbalstīta, jo grautu ministra reputāciju. (..) Konflikta risināšanas metode šobrīd no manu partneru puses ir 2013. gadā Valsts policijas sākti trīs kriminālprocesi. Lai nekaitētu savai aizstāvības taktikai kriminālprocesos, turpmāk komentārus nesniegšu," īsziņā situāciju komentē Bute.

Jāatzīmē, ka šī gada septembrī SIA Sunny savu darbību oficiāli izbeidza, paliekot parādā valstij aptuveni 300 tūkstošus eiro pēc nodokļu uzrēķina.

Nodokļu parādi jau gan ir arī tajās kompānijās, kas pārņēmušas Sunny biznesu un kas tiešāk vai netiešāk pieder ar Buti saistītiem cilvēkiem. Kopā parādi arī ir aptuveni 300 tūkstošu eiro apmērā.

Aptuveni nedēļu pēc raidījuma Dzelzavas ielā zīmols Sunny jau nomainīts uz citu - Pusdienu klubs. Juridiski gan to apkalpo aizvien uzņēmums Restorāns divibet Bute nosaukuma maiņu nekomentē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas