Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
VP uzsver, ka reorganizācijas rezultātā policisti no dienesta netiks atlaisti.

Sākotnējā iecere paredz Valsts policijas iecirkņu skaitu samazināt no 40 līdz 26

Valsts policijas (VP) reorganizācijas rezultātā iecirkņu skaitu varētu samazināt no 40 līdz 26, tomēr tā ir tikai sākotnēja iecere, un pirms gala lēmuma pieņemšanas policija sola rūpīgu reģionu īpatnību, iedzīvotāju vajadzību un iecirkņu infrastruktūras izpēti, izriet no policijas vadības sacītā šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieces vietnieks Normunds Grūbis deputātiem skaidroja, ka patlaban Latvijā ir 39 iecirkņi, kā arī policijas iecirknis Rīgas lidostā. "Patlaban neatkarīgi no apkalpojamās teritorijas lieluma, iecirkņu vadības līmenis ir vienāds," norādīja policijas amatpersona.

VP un pieaicinātie eksperti uzskata, ka iecirkņu apkalpojamām teritorijām jābūt lielākām.

Proti, nākotnē tiks pārskatītas iecirkņu apkalpojamās teritorijas, paredzot, ka tajās atrodas apmēram 60 000 iedzīvotāju.

Atkarībā no tā tiks vērtēts, cik iecirkņi varētu palikt.

Minētais gan nenozīmē, ka vairākas pilsētas un novadi paliktu bez policijas klātbūtnes, jo tiks veiktas attiecīgās izmaiņas darba organizācijā, uzsvēra policijas pārstāvji.

VP priekšnieks Ints Ķuzis un Grūbis pēc komisijas sēdes skaidroja, ka minētais iecirkņu samazinājums patlaban vēl ir tikai apspriešanā un precīzs iecirkņu skaits būs zināms pēc rūpīgākas analīzes.

"Iecere ir, ka pastāvētu 25 iecirkņi un papildu iecirknis lidostā. Tāds patlaban ir variants, pie kura strādājam, tomēr, iespējams, ka reālais iecirkņu skaits būs lielāks. Vērtēsim katru iecirkni atsevišķi, pētīsim reģionu īpatnības, iedzīvotāju vajadzības un iecirkņu infrastruktūru. Piemēram, ja Ventspilī un Talsos patlaban ir pa iecirknim, tad nākotnē šo teritoriju apkalpošanā varētu saglabāt tikai vienu iecirkni un, piemēram, Talsos atrastos atbalsta punkts. Katrā ziņā, tam ir jābūt gatavam uz 2021.gadu," norādīja Ķuzis.

Policijas amatpersonas uzsvēra iepriekš vairākkārt publiski pausto, ka VP reorganizācijas rezultātā policistu skaits netiks samazināts. Samazinoties iecirkņu skaitam, izmaiņas varētu skart tikai daļu policistu - pašreizējo iecirkņu administrāciju vai arī atsevišķus likumsargus. Šīs amatpersonas no dienesta netiks atbrīvotas, bet varētu tikt novirzītas citu dienesta uzdevumu izpildē, skaidroja policijas pārstāvji.

Jau ziņots, ka pagājuši desmit gadi kopš pēdējās VP reorganizācijas. Toreiz reforma veikta, lai samazinātu darbinieku skaitu un budžetu. Desmit gadu laikā valsts iekšējie un ārējie riski ir mainījušies, tāpēc nepieciešams arī atbilstoši plānot turpmāko darbu, valdībā prezentējot policijas reorganizācijas plānu, iepriekš uzsvēra VP priekšnieks Ķuzis.

 

 

Top komentāri

Vovans
V
10gadu nav bijis reorganizācijas tagad tā ir jātaisa sanāk pēc ģenerāļa vārdiem ne dienesta uzlabošanai, bet priekš reorganizācijas
Aiga
A
Ar katru viņu reorganizāciju strādāt gribētāju paliks aizvien mazāk. Nu jau arī es sāku prātot par došanos prom no sistēmas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas