Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Sals Latvijā sasniedzis mīnus 8 grādus

Ceturtdienas rītā sals Latvijā sasniedzis mīnus 8 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Visaukstākais ceturtdien bijis Kārsavā, kur sals sasniedzis -8,7 grādus. Valsts ziemeļaustrumu un austrumu pusē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -8,1 grādam, savukārt Alūksnē un Rēzeknē līdz -8 grādiem.

Arī citviet Latgalē un Vidzemē bijis auksts. Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -5...-7,7 grādiem.

Vissiltākais ceturtdienas rītā bija Kolkā, kur gaisa temperatūra pazeminājās līdz +1 grādam. Savukārt citviet Kurzemē un Zemgalē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -5 grādiem.

Saistībā ar aukstā laika iestāšanos valsts AS Latvijas Valsts ceļi aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un piemērot braukšanas ieradumus laika apstākļiem, jo atsevišķos gadījumos ceļi var apledot. Īpaši bīstams un grūti pamanāms ir tā saucamais melnais ledus, kas izveidojas, slapjai brauktuvei sasalstot.

Transportlīdzekļu vadāmība, īpaši bremzēšana un stabilitāte asos pagriezienos, pasliktinās arī tāpēc, ka ceļi bieži ir slapji un daudzviet tos klāj nobirušas koku lapas. Satiksme rīta un vakara stundās jau norisinās tumsā un ierobežotas redzamības apstākļos. Aicinām arī gājējus rūpēties par savu un satiksmes drošību, velkot apģērbu ar gaismu atstarojošiem elementiem un lietojot atstarotājus.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, arī nākamā nakts Latvijā būs auksta un sals sasnigs -8 grādus. Taču nedēļas nogalē pakāpeniski kļūs siltāks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas