Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Satiksmes ministrija izsniedz licenci jaunai Latvijā reģistrētai aviokompānijai GetJet Airlines Latvia

Satiksmes ministrija šodien izsniedza gaisa pārvadājumu licenci uzņēmumam SIA GetJet Airlines Latvia, kas plāno strādāt un attīstīties čarterlidojumu tirgū, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas pārstāvji.

Ministrijā skaidro, ka jaunu uzņēmumu ienākšana Latvijas aviācijas nozarē stiprina nozares konkurētspēju un paver jaunas ceļošanas iespējas Latvijas iedzīvotājiem.

Uzņēmuma valdes loceklis Rolands Ramiņš norāda, ka aviokompānijas mērķis ir uzsākt darbību Latvijas čarterlidojumu tirgū sadarbībā ar Latvijas tūroperatoriem. Izsniegtā gaisa pārvadājumu licence "GetJet Airlines Latvia" ļauj veikt komerclidojumus visā pasaulē. Pašlaik uzņēmuma flotē ir viens "Airbus A320" tipa gaisa kuģis. Nākamajā gadā uzņēmums plāno paplašināt savu floti, jo pieprasījums komerclidojumu segmentā pieaug. Ramiņš skaidro, ka par konkrētiem galamērķiem pašlaik vēl pāragri runāt, līdz ar to precīzāka informācija būs pieejama nākamā gada sākumā.

Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktors Artūrs Kokars pauž gandarījumu, ka gada laikā šī ir jau otra Latvijā reģistrētā kompānija, kas saņem gaisa pārvadājumu licenci. 

"Tas nozīmē, ka, neskatoties uz pandēmijas radītajiem lielajiem izaicinājumiem, kā arī ģeopolitisko situāciju, aviācijas nozare sāk atgūties. Privāto investīciju ienākšana gaisa pārvadājumu sektorā stiprina Latvijas konkurētspēju Baltijā un nodrošina aizvien plašāku lidojumu galamērķu piedāvājumu mūsu valsts iedzīvotājiem," norāda Kokars.

"GetJet Airlines Latvia" pieder Lietuvā reģistrētam uzņēmumam "GetJet Airlines", kas ir kaimiņvalstī licencēts gaisa pārvadājumu nodrošinātājs. Tas veic komerclidojumus, kā arī piedāvā pilna servisa gaisa kuģu nomu citām aviokompānijām. Sākotnēji plānots, ka Lietuvas uzņēmums atbalstīs jaunizveidoto aviokompāniju "GetJet Airlines Latvia", lai varētu uzsāk gaisa pārvadājumus un palielināt savu gaisa kuģu floti.

Pašlaik Latvijā ir licencēti seši gaisa kuģu ekspluatanti AS "Air Baltic Corporation"; SIA "SmartLynx Airlines"; AS "Raf Avia"; SIA "GM Helicopters"; AS "Union Aviation" un SIA "GetJet Airlines Latvia".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "GetJet Airlines Latvia" reģistrēta 2021.gadā un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas