Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Satiksmes ministrs rosinās samazināt algas lielo ostu valdes locekļiem

Līdz šim iekārojamās “siltās vietas” Latvijas lielajās ostās varētu kļūt mazāk pievilcīgas – satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) tuvākajā laikā rosinās izmaiņas, lai ostu valdes locekļiem maksātu tikpat, cik valsts kapitālsabiedrību padomes locekļiem, informē LNT ziņas.

Ministrs secina, ka faktiski ostu valdes locekļiem ir līdzīga loma kā valsts kapitālsabiedrību padomes locekļiem, tāpēc būtu jāizlīdzina arī  algas. "Satiksmes ministrija jau sākusi darbu pie attiecīgiem grozījumiem normatīvajā bāzē, lai mainītu atalgojumu ostu valžu locekļiem," LNT ziņām atklāja Tālis Linkaits. Tiesa, tā kā valstī pēdējos gados strauji aug vidējās algas, pēc kurām nosaka padomes locekļu atalgojumu, tad šī atalgojuma apmērs šogad strauji pietuvojies ostas vadības algām, kas bija nemainīgas jau daudzus gadus un iepriekš gan būtiski izcēlās uz citu algu fona. Ja pieņem, ka lielas kapitālsabiedrības padomes loceklis saņem maksimāli iespējamo algu, kas šogad būtu aptuveni 3000 mēnesī, tad ostās valdes locekļu alga varētu mazināties par aptuveni 20%, jo šobrīd tā ir ap 3800 tūkstoši eiro.

Rīgas Brīvostas ilggadējais valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks savukārt uzskata, ka esošās algas ir pamatotas un gribētu dzirdēt argumentus algu samazinājumam. Savukārt Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs LNT ziņām atgādināja, ka ostu valdes locekļi lemj par aktīviem vairāku simtu miljonu eiro apjomā. "Ja domājat, ka tur ir jēga likt tādus bezdarbniekus, tad diez vai tas būtu gudri. Tā nekur pasaulē nedara," viņš norādīja. Savukārt Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vilnītis bažījās, ka mazinot algas, būs grūtāk atrast zinošus cilvēkus. "Mums ļoti svarīgi, ka valsts sekretāri šeit strādātu, ka viņi ir ieinteresēti. Viņi saņem, manuprāt, samērīgu atalgojumu," skaidroja Jānis Vilnītis.

Rīgas un Ventspils ostās katrā strādā astoņi valdes locekļi, bet Liepājā – deviņi.

Top komentāri

Kas tam dos
K
Rosināt jau rosina, nu ne jau pirmo gadu. Cita jautājums, kas tam dos mainīt veco sūnu ierasto vidi !
Raimonds
R
Ne viens ministrs nav apveltīts ar tādu varu, lai realizētu izmaiņas !
Tās nav algas, tās ir barotnes
T
Bet Linkaitam tur nekas nesanāks. Kiška tonka!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas