Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Selekcionārs dāvina mēnešzemenīšu sēklas Likteņdārzam

Selekcionārs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Vasarietis iesaistījies ziedojumu vākšanā Likteņdārzam, piedāvājot mēnešzemenīšu sēklas, un aicina cilvēkus zvanīt uz _Likteņdārza _ziedojuma tālruni 90006787.

Kā informē projektu vadītāja Kristīne Atraste, selekcionārs cilvēkus aicina atsūtīt aploksni ar savu adresi, uz kuru sūtīt sēklas, un apmaksāt arī marku. Katrā sūtījumā selekcionārs sola aizgādāt 50 - 150 sēkliņu.

J.Vasarietis ir ķīmiķis, sīpolpuķu audzēšanas speciālists un liliju selekcionārs. Viņš bija viens no pirmajiem Likteņdārza ābelīšu stādītājiem, kas 2008.gadā Likteņdārzā iestādīja ābelīti  par piemiņu savam tēvam Lāčplēša ordeņa kavalierim Fridriham Zommeram-Vasarietim.

Selekcionārs mēnešzemenītes (Fragaria vesca var. semperflorens) audzē jau vairākus gadu desmitus un ir izmēģinājis vairākas šķirnes. Mēnešzemenītes ogas nogatavojas reizē ar agrākajām lielogu zemeņu šķirnēm, bet atšķirībā no pēdējām nestīgo un ražo nepārtraukti līdz rudens salnām. To kopējā raža neatpaliek no lielogu zemeņu ražas.

Kā vēsta Likteņdārza pārstāvji, veidi, kā cilvēki piedalās Likteņdārza izveidē, ir dažādi. Cilvēki pērk ziedojuma zīmes, zvana pa ziedojuma tālruni, sniedz intelektuālo ieguldījumu, kā arī piedalās dārza sakopšanas talkās un ziedo savu darbu un tehniku, sēklas, stādus un pat degvielu.

Likteņdārza projekta īstenotājs ir Kokneses fonds, kas izveidots 2005.gadā. Likteņdārzs top par tautas saziedotajiem līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KUR RAKSTĪT

 

Lai saņemtu mēnešzemenīšu sēklas, lūgums sūtīt aploksni ar marku Jānim Vasarietim uz adresi:
"Mintauti", Staburags, Latvija, LV 5133


UZZINI VAIRĀK

 

Vairāk par iespējām iesaistīties “Likteņdārza” tapšanā skatiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas