Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Seržants: Vairākos cietumos administrācija sadarbojas ar ieslodzītajiem

Vairākos Latvijas cietumos ir atgriezusies tā saucamā "smotrjaščiju" sistēma, proti, cietuma iekšējo dzīvi nosaka organizētās noziedzības nozīmēts cilvēks no ieslodzīto vidus, kurš netraucēti nodarbojas arī ar narkotiku, psihotropo vielu un mobilo tālruņu piegādi, savukārt pretī viņš nodrošina, ka cietumā netiks organizēti nekādi pret administrāciju vērsti pasākumi, šādu viedokli pauda Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS).

Šāda shēma esot uzskatāma par izdevīgu abām iesaistītajām pusēm, bet rezultātā aizliegto vielu un priekšmetu pieejamība ieslodzītajiem ir faktiski neierobežota.

Pēc Seržanta domām, pašreiz no amata pienākumu pildīšanas atstādinātais Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Visvaldis Puķīte pēdējo četru gadu laikā "ir piekopis kadru politiku, kuras ietvaros galvenie principi augstu amatu ieņemšanai ir bijuši radniecība, draudzība vai mācīšanās kopā ar vadības pārstāvjiem, bet par galveno priekšrocību uzskatāms darbs Ceļu policijā". Rezultātā līdzīgas problēmas kā Iļģuciema sieviešu cietumā un Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem esot izveidojušās arī Jelgavas cietumā un Rīgas Centrālcietumā.

Lai gan tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) pagājušajā nedēļā IeVP vadībai jau uzdeva nekavējoties veikt vadības maiņu Iļģuciema sieviešu cietumā un Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem, Seržants aicina ministru "neaprobežoties ar paziņojumu par kosmētiska rakstura izmaiņu veikšanu IeVP, bet veikt šajā iestādē kardinālas pārmaiņas". Pie deputāta kā pie bijušā IeVP darbinieka jau vērsušies vairāki ieslodzījuma cietumu pārstāvji, turklāt viņš esot saņēmis arī "satraucošas vēstules no ieslodzītajiem".

"Pēc manas informācijas, Puķītes galvenais mērķis [ir] ar slimošanas palīdzību "novilkt" laiku līdz jaunās valdības izveidošanai, savukārt viņa cilvēki pārvaldē tikmēr nodarbojas ar reālu iebiedēšanu. Nedod Dievs, kāds mēģinās kādu informāciju nopludināt - priekšnieks atgriezīsies un tad nodevējiem te vietas vairs nebūs," aģentūrai LETA sacīja deputāts.

Kā ziņots, Seržants pats agrāk bija IeVP priekšnieka palīgs un atbildēja par saziņu ar masu informācijas līdzekļiem, līdz 2007.gada rudenī līdz ar būtiskām pārmaiņām iestādē viņš šo amatu zaudēja. Seržantam tika piedāvāts vecākā inspektora amats Centrālcietuma Uzraudzības daļā, kas būtu tiešais darbs ar ieslodzītajiem, lai gan speciālas apmācības viņš nebija izgājis. Rezultātā Seržants nolēma aiziet no darba IeVP.

Vēlāk viņš sāka strādāt par telekompānijas LNT raidījuma Degpunktā vadītāju, bet pēc tam no Zaļo un zemnieku savienības saraksta tika ievēlēts 10.Saeimā. Tagad no šīs pašas apvienības saraksta Seržants nolēmis kandidēt arī 11.Saeimas vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas