Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Siguldas milzu sniegavīru rosina saukt par Sniegresnulīti, Brašo, Siguldas sargu

Konkursā par Siguldas sniegavīra vārdu kopumā saņemti vairāk nekā 30 priekšlikumi - gan komiski un amizanti, gan nopietni un pat ar pamatojumu, liecina informācija Siguldas novada domes interneta lapā. Žūrija izvēlējusies 12 vārdus, par kuriem var balsot internetā līdz 24.februārim. Sniegavīrs kļuvis pazīstams ar savu lielumu - sniegavīrs ir 7,4 metrus augsts un uzskatāms par vienu no lielākajiem sniegā veidotiem sniegavīriem pasaulē, norāda pašvaldība.

Žūrijas piedāvātie vārdi ir Sigvars, Siguldietis, Dižvīrs, Sniega milzis, Brašais, Sigis, Baltītis, Sniegresnulītis, Baltpūkainais, Siguldas sargs, Sarkansnīpis un Gardegunis.

Vārdus iesūtīt bija aicināti pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi. Bērnu piedāvātie vārdi bija daudzveidīgi - Rūdolfs, Dižvīrs, Sarkansnīpis, Sigvars, Ariela, Rūdis, Kristaps, Sniega milzis, Sniega briesmonis, Smukais, Smieklīgais, Dižais Ansis, Brašais, Spicais, Sirsniņa, Silvestrs, Milzis, Baltītis, Fūlis, Pilsētnieks – Sniedziņš, Karameles vīrs, Spēkavīrs, Opolais, Sniegavīrs – Jānis, Kārlis, Sniegainais kardis, Deniss, Leduspuķu vīrs, Īres vīrs, Sniegavīrs Pols, Sniegavīrs Zeltnesis, Ledus vīrs, Siguldietis, Siguldas baltais optimists, Sniegabiksis, Priekainais, Baltpulkstenīts, Balttiksis, Baltais bumbulis, Pinkainais, Balgans, Baltresnulīts, Sniegresnulīts, Milzenis, Baltbiksis, Baltpūkainais, Smaidiņš, Gardegunis, Zilbalts, Siguldas čempions, Lempis Ludis, Sniegsigulmans, Morics, Tedis, Pauls, Milzis Fidels, Siguldas sportists, Melis, Siguldas sargs, Fredis Lielais, Francis.

Svinīgā sniegavīra vārda došana notiks 27.februārī plkst.17.00 Svētku laukumā.

Jau vēstīts, ka ideja par šāda sniegavīra gatavošanu radusies pēc aktīvu siguldiešu aicinājuma, lai akcentētu 2006.gadā notikušās Latvijas I Ziemas olimpiādes simbolu un gatavotos II Ziemas olimpiādei šogad martā. Sniegavīra karkass esot no koka, kas appūsts ar sniegu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas