Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Siguldas vagoniņa sasvēršanās notikusi programmas nepilnību dēļ

Sestdien, 7.septembrī, vairākus pasažierus, kas vēlējās ar gaisa trošu vagoniņu doties pāri Gaujas senlejai sagaidīja pamatīgs satraukums, jo vagons sasvērās. Problēma gan bijusi programmatūrā, vagoniņu paceļot par 20 cm augstāk nekā plānots.

Tas noticis, jo pie Siguldas gaisa vagoniņa iekāpšanas platformas Krimuldas stacijā operators nav fiksējis gaisā brīvi stāvošā vagoniņa aizsarggumijas aizķeršanos aiz iekāpšanas platformas. Uzsākot kustību, vagoniņš lēni sasvērās, pavirzoties par vienu metru.

Vagoniņš nekavējoties tika apturēts, paliekot Krimuldas stacijā.

Pasažieru un personāla dzīvībai draudi nebija. Visi pasažieri un pavadone patstāvīgi izkļuva no vagoniņa, negūstot traumas.

Vēlāk, 15 minūšu laikā pēc notikuma, ieradās tehniskais personāls un veica situācijas izpēti un tehnisko apsekošanu. Pēc problēmas novēršanas, tehniskā komanda pārliecinājās par visu mezglu tehnisko stāvokli. Pārliecinoties, ka nav draudu pasažieriem un personālam, darbība tika atsākta jau pēc vienas stundas, nodrošinot papildus tehnisko uzraudzību.

Konstatētais tehniskais iemesls bija nepilnības vadības programmatūrā, vagoniņu paceļot 20 cm augstāk, kas radīja varbūtību vagoniņa aizsarggumijai aizķerties aiz iekāpšanas platformas. Kļūda procedūrā tika novērsta.

Gaisa trošu ceļam tiek nodrošinātas regulāras pārbaudes, ko veic pēc starptautiskajiem TUV standartiem un pēdējā pārbaude tika veikta šī gada 22. augustā.

Pēc incidenta, pasažieriem tika atgriezta nauda par braucienu. Pārējos šī reisa pasažierus lūdzam vērsties uzņēmumā pēc kompensācijas. Tāpat tiks veiktas papildus instruktāžas vagoniņa pavadonēm un tehniskajiem darbiniekiem, lai uzlabotu klientu apkalpošanu, un šādas situācijas neatkārtotos.

Jau ziņots, ka sestdien pamatīgu izbīli un satraukumu sagaidīja pasažieri, kuri vēlējās doties pāri Gaujas senlejai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas