Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Skaidrība par Circenes likteni ministres krēslā varētu būt šonedēļ

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) joprojām nav tikusies ar ilgstoši slimojošo veselības ministri Ingrīdu Circeni (Vienotība) un jautājumā par veselības nozares vadību jaunumi noteikti nebūs vismaz līdz ceturtdienai, aģentūrai LETA pastāstīja Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča.

Viņa piebilda - tas arī nenozīmē, ka jaunumi gaidāmi ceturtdien. Pagaidām konkrētas informācijas par Straujumas iespējamu tikšanos ar Circeni neesot.

Pati Ministru prezidente otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka jautājumā par veselības nozares vadību jaunumi varētu būt ceturtdien. "Kad būs jaunumi, ziņošu," solīja premjerministre.

Circene otrdienas vakarā nav sazvanāma, savukārt ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna aģentūrai LETA norādīja, ka arī viņai nav informācijas par iespējamo Straujumas un Circenes tikšanās laiku.

Arī otrdienas vakarā notiekošajā Vienotības valdes sēdē veselības nozares vadības jautājums tika pārrunāts, tomēr nekāds oficiāls lēmums netika pieņemts. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, vairāki valdes locekļi norādīja, ka situācija ir jārisina, bet lēmums galvenokārt ir atkarīgs no premjerministres.

Jau ziņots, ka Straujuma ir uzņēmusies veselības ministres pienākumu pildīšanu laikā, kamēr ministre Circene atgūstas pēc mugurkaula operācijas un nevar pildīt savus pienākumus. Viņa arī pagaidām neprognozē, kad varētu atgriezties darbā.

Iepriekš premjerministre aģentūrai LETA pavēstīja, ka jūlija sākumā varētu būt sagaidāmi iespējamie risinājumi jautājumā par veselības nozares vadību. Viņa jūlija pirmajā nedēļā esot iecerējusi tikties ar Circeni, lai runātu par turpmāko rīcību un risinājumiem. "Skaidrs, ka veselības nozarei ministrs ir vajadzīgs," noteica Straujuma.

Arī partijas Vienotība līdere Solvita Āboltiņa (Vienotība) iepriekš sacīja, ka Vienotības valde tuvāko nedēļu laikā, visticamāk, lems par turpmākajiem soļiem saistībā ar šo jautājumu, gan domājot par premjeri, gan par sabiedrībai svarīgo veselības nozari. Āboltiņa arī norādīja, ka piekrīt Valsts prezidenta pozīcijai - nav normāli, ja premjeram ilgstoši jāpilda arī kāda ministra pienākumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas