Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Skolnieks uzgājis skolotājas paroļu datus un e-klasē mainījis savas un klasesbiedru atzīmes

Kāds vidusskolas skolnieks labojis savas un klasesbiedru atzīmes portālā e-klase, izmantojot internetā atrastus skolotājas paroles datus, teikts informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas Cert.lv pārskatā par nedēļas drošības incidentiem.

Parole tikusi iegūta no LinkedIn kompromitēto paroļu datiem, kas ir brīvi pieejami internetā.

Nodarījums netieši atgādina, ka parolēm dažādās vietnēs ir jābūt atšķirīgām, citādi tās var viegli piemeklēt, norāda Cert.lv pārstāvji.

Tiešsaistē pieejama vietne haveibeenpwned.com, kurā, ierakstot savu e-pasta adresi, iespējams uzzināt, vai tā un ar to saistītā profila informācija nav nonākusi svešās rokās lielāko datu noplūžu laikā.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija Cert.lv ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Top komentāri

cert kulakaa el vēe
c
Malacis sīcis!
Margarēta
M
Patiesībā tas nemaz nav tik nevainīgi. ne jau skolēns pie kauna staba sitams (parasts hakeris, tagad tiek rīkoti pat hakerčempionāti), bet skolotājs. Kā tāds var mācīt par drošību internetā? Lai nu nestāsta, ka nabaga vecais skolotājs nav varējis datorzinības apgūt. Datpori Latvijā katrā normālā mājā ir jau gadus 15. Pat ja tam kuslajam pedagogam ir 65 gadi, pirms 15 viņam bija 50. Jūs gribat teikt, ka 50 gados nevar apgūt datorprasmes? Tad tādam nav ko darīt skolā. Kā var mācīt citus, ja pats neprot mācīties? Skolās nonnām patiešām ir švakas datorprasmes. Kas nepilda tās e-skolas gandrīz nemaz, kam datu ievadīšanai, kurai nevajadzētu aizņemt vairāk par pusstundu, vajag vairākas stundas ar vienu pirkstu klabināt. Rezultātā brēc, ka strādā caurām dienām naktīm, alga maza, jāmaksā vairāk. Kāpēc? Kāpēc jāmaksā par zemu darba ražīgumu?
!
!
Puiku var sūtīt uz informātkas olimpiādi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas