Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Skrīveru un Balvu novados konstatēti saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Pēdējās dienās saslimšanas gadījumi ar Covid-19 ir konstatēti arī Skrīveru un Balvu novados, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Līdz šim Covid-19 bija konstatēts Jelgavas, Talsu, Tukuma, Iecavas, Ķeguma, Alojas, Mārupes, Rūjienas, Rēzeknes, Limbažu, Stopiņu, Sējas, Siguldas, Carnikavas, Garkalnes, Cēsu, Smiltenes, Aizkraukles, Vecumnieku, Bauskas, Kocēnu, Olaines, Mērsraga, Krustpils, Grobiņas, Kuldīgas, Ventspils, Aizputes, Saldus, Ādažu, Krāslavas, Alūksnes, Engures, Skrīveru, Dagdas un Balvu novados, kā arī Liepājā, Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Daugavpilī, Ventspilī un Valmierā.

Visvairāk ar Covid-19 inficēto joprojām ir Rīgā - 101 līdz 250 cilvēki. Saslimušo skaits Jūrmalā joprojām ir no 21 līdz 50, bet Jelgavā - no 11 līdz 20. Savukārt Liepājā, Ozolnieku, Babītes, Ķekavas, Salaspils, Garkalnes un Ogres novados inficēto skaits ir no sešiem līdz desmit.

Pēdējās diennakts laikā ar Covid-19 saslimušo skaits līdz vismaz sešiem pieaudzis Olaines novadā.

Jau ziņots, ka Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināts vēl 22 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 398 cilvēki.

Patlaban ārstniecības iestādē ir stacionēti 27 Covid-19 pacienti, no viņiem 24 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs 25.marta preses konferencē paziņoja, ka epidemiologiem vairs neizdodas iegūt informāciju par vairāku Covid-19 slimnieku inficēšanās gaitu, līdz ar to uzskatāms, ka Latvijā ir sākusies Covid-19 transmisija sabiedrībā.

Līdz šim Covid-19 pārsvarā tika atklāta gados jaunākiem cilvēkiem, un, pēc speciālistu teiktā, tas liecina par epidēmijas agrīnu stadiju. Kā iepriekš skaidroja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis, "vispirms slimo jaunie un kustīgie, kas pēc tam inficē vecākos, mājās sēdošos".

Ņemot vērā minēto, Latvijas stratēģija Covid-19 apturēšanai pamatā būtu pastiprināti pievērst uzmanību gados jaunākajiem inficētajiem, kamēr viņi nav paspējuši inficēt seniorus, skaidroja Dumpis.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

Novadus slēgt! Visu pārtraukt!
N
Novadus slēgt! Uzņēmējdarbību pārtraukt! Visus pa mājām. Kas ārā - tam Ģirģena sods
LV vidēji dienā mirst 82 cilvēki
L
Latvijā vidēji dienā mirst 82 cilvēki. Tātad, kopš pandēmijas izsludināšanas visdažādāko iemeslu dēļ pēc vidējiem statistiskajie rādītājiem ir nomiruši vairāk nekā 1500 cilvēki. No dažiem simtiem apzinātajiem C-19 inficētajiem pagaidām nav miris nevien, tomēr 3 ir smagā stāvoklī, turklāt, ne jau paša C-19, bet, galvenokārt, citu vainu dēļ. Līdzīgi kā to katru gadu dara gripa, arī nedaudz agresīvākais C-19 pats par sevi nenogalina, bet nedaudz paātrina dažkārt mokoši ieilgušo aiziešanu. Itālijā vidēji dienā mirst aptuveni 2000 cilvēki. Mēneša laikā - aptuveni 60 tūkstoši. Sestā daļa no tiem ir sasaistīti ar C-19 klātbūtni. Bet kāds ir lielais rezultāts? Ar apzināti vai neapzināti radītās histēriskās baiļu pandēmijas palīdzību tiek grauta ASV un Eiropas ekonomika, lai pa lēto varētu uzpirkt ASV un Eiropas lielo uzņēmumu akcijas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas