Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SM gatavo normatīvo aktu izmaiņas lidostas taksometru problēmas risināšanai

Satiksmes ministrija (SM) patlaban strādā pie izmaiņām normatīvajos aktos, lai lidosta Rīga varētu risināt radušos problemātisko situāciju ar taksometriem Rīgas lidostā, aģentūrai LETA norādīja SM pārstāve Ilze Greiškalna.

Viņa informēja, ka ministrijā nesen ir notikusi darba grupas sanāksme, kur panākta vienošanās par nepieciešamajām izmaiņām normatīvajos aktos, "lai lidosta varētu risināt radušos situāciju".

Kā ziņots, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) nosūtījis vēstuli vairākām atbildīgajām valsts institūcijām, aicinot risināt "taksometru jautājumu" Rīgas lidostā.

Vēstule adresēta satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS), ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (Vienotība), lidosta Rīga valdes priekšsēdētājai Ilonai Līcei, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktorei Baibai Vītoliņai, Konkurences padomes priekšsēdētājai Skaidrītei Ābramai un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētājai Zlatai Elksniņai-Zaščirinskai.

"Vēstulē atbildīgajām valsts institūcijām aicināju risināt "taksometru jautājumu" Rīgas lidostā, tas ir valsts reputācijas, tūrisma attīstības un investīciju piesaistīšanas jautājums," sociālajā tīklā norādījis Rinkēvičs.

Lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte sacīja, ka lidostas iespējas rīkoties "taksometru jautājumā" ierobežo Administratīvās tiesas lēmums, kas nosaka, ka lidosta nekādā veidā nedrīkst iejaukties taksometru pakalpojumu sniegšanas organizēšanā lidostas publiskajā teritorijā, tādējādi problēmas ar taksometru pakalpojumiem lidostā atrisināsies, kad tiks sakārtota situācija taksometru nozarē kopumā.

Viņa norādīja, ka atbilstoši tiesas lēmumam ikvienam licencētam taksometru pakalpojumu sniedzējam ir tiesības sniegt savus pakalpojumus lidostas teritorijā un pieprasīt par to samaksu atbilstoši Rīgas plānošanas reģionā apstiprinātajam tarifam.

Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāve Evita Urpena norādīja, ka šodien ministrijā ir saņemta ārlietu ministra Rinkēviča vēstule, kurā viņš aicina risināt "taksometru jautājumu" Rīgas lidostā. Taču EM to vēl nav izvērtējusi. Līdz ar to EM varēs sagatavot komentāru tad, kad tā būs izanalizējusi situāciju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka, pildot Administratīvās tiesas lēmumu, no 2017.gada 6.septembra taksometru līnija starptautiskajā lidostā Rīga iekļauta īstermiņa autostāvvietā P1.

Lidostas vadība iepriekš kritizēja tiesas pozīciju, uzsverot, ka attiecīgais lēmums saistībā ar ierobežoto piekļuvi taksometru stāvēšanas joslai lidostas teritorijā ir pretrunā ar starptautiskajiem un nacionālajiem normatīvajiem aktiem par civilās aviācijas drošību un tas ne tikai būtiski ietekmēs lidostas darbu, bet arī apdraud Latvijas kā Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas (ICAO) līgumslēdzējvalsts saistību izpildi.

Tāpat lidostā Rīga uzsvēra, ka taksometri lidostā rada nopietnus ceļu satiksmes traucējumu, proti, traucējumus rada lielais taksometru skaits, kas vienlaikus mēģina izmantot bijušo tā saukto taksometru līniju, kurā atbilstoši tiesas lēmumam ir brīva piekļuve ikvienam transportlīdzeklim.

Maijā lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce LNT raidījumam 900 sekundes pavēstīja, ka sūdzību skaits par taksometru sniegtajiem pakalpojumiem starptautiskajā lidostā Rīga pieaug. "Sūdzību skaits pieaug ar katru dienu. Ir apkrāpti klienti, klientus neved uz īsajiem maršrutiem, piemēram, uz Mārupi klientus neved, klibo čeku izdošana, kā arī klibo godīga cena, bet mēs šajā gadījumā neko nevaram darīt," sacīja Līce, norādot, ka tiesas lēmums liedz lidostai sakārtot situāciju.

 

Top komentāri

āksti ne politiķi
ā
Liekās visi gudrie mierā. Kārtējā pirmsvēlēšanu bļaustīšanās bez jebkādas vēlēšanās kaut ko sakārtot. Kas traucē- čeku neizsiti, licenci un mašīnu nost? Kas traucē papildināt noteikumus- noķēra, ka apskaitīja, licenci un mašīnu nost? Tukšā bļaustīšanās un nespēja tikt galā ar pašmāju bandītiem un bandītiņiem. Ver vēl muti vaļā, ka Bunkas šāvējus atradīšot… Āksti.
oma
o
Ministra un ministrijas darba kvalitātes līmeni apliecina tas, ka NEKAS netika darīts, kamēr nesākās publikācijas presē., kas pārtrauca ieilgušo snauduļošanu. Un tad arī Ārlietu ministrija atjēdzās piesaukt kaitējumu valsts reputācijai un tūrismam. Ierēdņu pašapmierinātība un pašgudrība kļūst biedējošas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas