Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sociālās aprūpes centru darbinieki piesaka astoņu stundu badastreiku

Labklājības ministrija (LM) nākamgad budžeta ir pieprasījusi papildu 6,4 miljonus eiro atalgojuma palielināšanai valsts sociālās aprūpes centru darbiniekiem.

Labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība) trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē pastāstīja, ka šādu pieprasījumu LM iesniegusi kā prioritāru pasākumu nākamā gada budžetam. LM rosina nākamgad piešķirt 6,4 miljonus eiro, 2020.gadā - 8,1 miljonus eiro, bet 2021.gadā un turpmāk ik gadu 16 miljonus eiro atalgojuma palielināšanai sociālās aprūpes centros.

Tāpat LM rosina paredzēt atbalstu valsts sociālajiem aprūpes centriem, kuros uzturas bērni. Tas paredz 0,6 miljonus eiro atlīdzībai ik gadu, sākot ar 2019.gadu.

Kopumā Latvijā ir pieci valsts sociālās aprūpes centri ar 27 filiālēm, kur kopumā ir 4103 vietas. Sākot ar 2013.gadu sociālās aprūpes centru darbinieku atalgojums ir pakāpeniski palielināts, uzsver LM.

Saeimas komisijas deputāti, kā arī nozares pārstāvji debatēs uzsvēra, ka atalgojums sociālās aprūpes centros ir nepietiekams.

Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrības vadītājs Andrejs Jirgensons informējis deputātus, ka 28. septembrī valsts sociālās aprūpes centru darbinieki piesaka vienas dienas badastreiku no plkst.8 līdz 16 savā darba vietā, šajā laikā dzerot tikai ūdeni. Darbinieki, kuriem to neļauj veselība, vai arī nevēlās, akcijā nepiedalīsies. Šāda akcija tiek plānota zemo algu dēļ.

Uzklausot iesaistītās puses, Sociālo un darba lietu komisija nolēma vērsties pie Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS), Finanšu ministrijas, LM, Valsts kancelejas, jo, plānojot valsts budžetu, esot jārod iespēja palielināt atalgojums sociālās aprūpes centros.

Top komentāri

astoņas stundas nav badastreiks
a
astoņas stundas nav nekāds badastreiks. Tā ir viegla atslodzes diena.
man katru nakti ir badastreiks
m
un vēl garāks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas