Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šonedēļ noskaidros gada labāko skolēnu mācību uzņēmumu, kas pārstāvēs Latviju Eiropā

Kukaiņus atvairošs augļu trauks, bērnu gultiņa, kas reaģē uz temperatūras izmaiņām un lietotne ar pasākumu kalendāru - tās ir tikai dažas no jauno uzņēmēju idejām, kas skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) konkursā šogad sacentīsies par Latvijas labākā jaunā uzņēmuma titulu un tiesībām pārstāvēt valsti jauniešu uzņēmumu konkursā Eiropā.

Pasākumu organizē izglītības organizācija "Junior Achievement Latvia" (JA Latvia) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar "Swedbank".

Kopumā šogad Skolēnu mācību uzņēmumu programmā ir reģistrēti vairāk nekā 1500 SMU, no kuriem finālam izvirzīti labākie 20 SMU vidusskolu grupā un 10 pamatskolu grupā.

“Šajā mācību gadā vērojām lielu aktivitāti no skolēnu puses, kas atnesis rezultātu – šogad reģistrēts lielākais mācību uzņēmumu skaits programmas pastāvēšanas vēsturē. Īpašs prieks par to, ka programmas ietvaros arvien vairāk top arī inovatīvi produkti, ar augstu pievienoto vērtību. Te īpašs paldies tehnoloģiju sektora mentoriem, kas skolēniem palīdz aizvest ideju līdz prototipēšanai un tālāk jau īstenošanai,” saka “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.

Pasākuma laikā tiks noskaidroti gada trīs labākie SMU starp pamatskolām un vidusskolām, kā arī pasniegta balva Gada jaunajam uzņēmējam - SMU programmas absolventam, kas turpina uzņēmējdarbību, un sumināts gada uzņēmējdarbības skolotājs. Tiks noteikts un apbalvots arī Latvijas labākais tehnoloģiju SMU – mācību uzņēmums, kas “Junior Achievement Latvia”, “Printful” un RTU Rīgas Biznesa skolas programmas TechTrack ietvaros radījis dzīvotspējīgāko tehnoloģijās balstīto produktu.

Galveno balvu – tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas labāko mācību uzņēmumu finālā Turcijā – pasniegs pasākuma līdzorganizators Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Pasākuma nomināciju laureātiem vērtīgas balvas nodrošina Swedbank, izdevniecība “Dienas mediji”, Printful, izklaides centrs Apollo Skypark, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Eiropas Parlamenta deputāte, Latvijas Universitātes profesore Inese Vaidere.

“Izvēlēties labāko no labākajiem nekad nav bijis viegls uzdevums un tā ir liela atbildība. Kopā ar partneriem ieguldīts liels darbs, lai attīstītu SMU programmu Latvijā un ļautu skolēniem apgūt uzņēmējdarbības prasmes jau skolas solā, un šī ir iespēja skatīt savus darba augļus un skolēnu izaugsmi. Esmu pārliecināta, ka Latviju Eiropā pārstāvēs izcilība, darba spējas un mērķtiecība,” saka LIAA Inovāciju atbalsta nodaļas vadītāja Dace Dumbere-Bregže.

“Skolēnu mācību uzņēmums ir lieliska pieredze, kas palīdz spert pirmos soļus biznesa pasaulē. Prieks, ka arvien vairāk jauniešu to izmanto. Šogad finālā redzam perspektīvas idejas un inovatīvus risinājumus, tādēļ īpašu paldies vēlamies teikt visiem skolotājiem, kuri atbalsta jauniešus, mudina neapstāties pie pirmajām grūtībām un iedvesmo jauniem sasniegumiem,” akcentē Reinis Jansons, Swedbank Finanšu institūta vadītājs.

Jauno uzņēmēju dienas 2023 30.–31. maijā norisināsies Jūrmalā, kur konkursa pirmajā dienā Jūrmalas Kultūras centrā, Jomas ielā 35 no plkst. 15:30 – 17:30 jauno uzņēmēju stendus klātienē būs iespēja apmeklēt ikvienam interesentam.

SMU vērtēs pieredzējusi uzņēmēju, profesionāļu un akadēmisko spēku komanda, kurā būs pārstāvēta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Swedbank, Printful, Dienas mediji, Prudentia, Rocketgrip,  Jūrmalas dome, Patentu valde, RTU Rīgas Biznesa skola un Zinātnes un inovāciju centrs, Latvijas Universitāte, Biznesa augstskola Turība un Vidzemes augstskola.

Skolēnu - finālistu radītos produktus var apskatīt ŠEIT.

Pasākums tiek īstenots LIAA projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība, sadarbībā ar ilggadējo partneri "Swedbank".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas