Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SPKC joprojām informācija tikai par vienu Covid-19 atveseļošanās gadījumu

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rīcībā līdz šim ir informācija par vienu atveseļojušos koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pacientu, tomēr netiek izslēgts, ka to varētu būt vairāk, aģentūrai LETA pastāstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Jau ziņots, ka drīzumā SPKC kopā ar Centrālo laboratoriju apkopos datus par pašreizējo pacientu stāvokli. Gadījumos, kad pacientam pazūd simptomi, atkārtoto pārbaužu veikšanai, kas galēji apstiprinās izveseļošanos, pie pacientiem brauks Centrālā laboratorijas darbinieki.

Savukārt, lai noteiktu, ka persona ir izveseļojusies, pacientam tiks veikti vēl divi testi, lai apstiprinātu vīrusa neesamību organismā. Šo testu veikšanu pieteiks ģimenes ārsts Centrālajā laboratorijā.

Kā ziņots, ka Covid-19 pēdējās diennakts laikā Latvijā apstiprināta vēl 41 cilvēkam, tādējādi fiksēts līdz šim lielākais vienā diennaktī apstiprināto saslimšanas gadījumu skaits. Kopumā ar Covid-19 saslimušo skaits valstī sasniedzis 180 cilvēkus.

Aizvadītājā diennaktī veikti 987 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, savukārt līdz šim Latvijā kopumā veikti 6114 šādi izmeklējumi.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

Modris
M
Slimnīcas stāv tukšas, laikam gaida līķu kalnus, kamēr 200 inficētie aplipinās savus ģimenes locekļus, radus, draugus, kaimiņus un apkaimes iedzīvotājus. Kāpēc slimnieki netiek izolēti no sabiedrības, tieši tā vieglā forma mudina viņus neievērot gultas režīmu. Kāpēc iebraukušie neatrodas karantīnā, tas atvieglotu gan mediķu, gan policistu darbu un tiktu samazināta spriedze sabiedrībā. Būs jāsāk rīkoties, kā ukrainā, kur viņus nometā ar akmeņiem un atspārda...….
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas