Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Sprūds: Patria 6x6 bruņumašīnas būs lielisks papildinājums Latvijas aizsardzības spējām

Latvijā ražotās "Patria" 6x6 bruņumašīnas būs lielisks papildinājums Latvijas aizsardzības spējām, žurnālistiem pēc svinīgās ceremonijas par godu pirmās šādas bruņumašīnas nodošanai Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), uzsvēra aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Viņš norāda, ka Latvijas industrija ir pierādījusi, ka tā ir spējīga saražot tik modernas ierīces un, ka šodienas notikums ir svarīgs Latvijas aizsardzības vēsturē.

Tāpat viņš uzsver, ka bruņutransportieri ir pierādījuši, ka tie ir kvalitatīvi un pilda savu funkciju. Līdz šim Latvija jau ir saņēmusi gandrīz 100 šādas mašīnas. Šogad plānots saražot 25, bet nākamgad jau 30.

Jau vēstīts, ka militārajā bāzē Ādažos notika svinīga ceremonija par godu pirmās Latvijā ražotās "Patria" 6x6 bruņumašīnas nodošanai NBS.

Pēc svinīgās ceremonijas bruņumašīna pastāvīgā lietošanā tika nodota 3.Latgales brigādes zemessargu rīcībā.

"Patria" 6x6 bruņumašīnu ražošana ir daļa no starpvalstu sadarbības programmas, kurai pievienojušās Somija, Zviedrija un Vācija, kā arī par dalību tajā var lemt jebkura cita sabiedrotā valsts. Sadarbības programmas mērķis ir īstenot militārās tehnikas izpēti un ražošanu īpaši dalībvalstu bruņoto spēku vajadzībām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas