Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Starptautiskā operācijā ar Latvijas līdzdalību sagrauts cilvēku kontrabandistu grupējums

Sadarbojoties Latvijas, Lietuvas un Polijas robežsardzei, sagrauts noziedznieku grupējums, kas veica cilvēku kontrabandu - pārvietoja Vjetnamas pilsoņus pa tā dēvēto Baltijas maršrutu no Krievijas uz Eiropu, otrdien vēsta Latvijas Televīzija. Operācijas gaitā arestētas 14 personas, no tām 10 Krievijas pilsoņi aizturēti Latvijas teritorijā.

Kā atzīst Latvijas robežsargi, grupējuma sagraušana mazinās nelegālās imigrācijas spiedienu uz zaļās robežas ar Krieviju."Latvijā kopumā šīs operācijas gaitā ir izdevies aizturēt 10 Krievijas pilsoņus, čečenu izcelsmes. Aizturēšanas tika veiktas tiešā robežas tuvumā, bet atsevišķos gadījumos līdz pat 40 kilometru attālumā no robežas pēc tam, kad personas bija veikušas nelegāļu pārvietošanu," Latvijas Televīzijai atklāja Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Guntis Pujāts. Viņš precizēja, ka Latvijā noķertie noziedznieki bija izpildītāji jeb pavadoņi, kuru uzdevums bija nogādāt Vjetnamas pilsoņus pāri robežai un nodot tos tālāk nākamajam pavadonim, kas nelegālos imigrantus nogādās Polijā.Savukārt Polijas robežsargi aizturējuši trīs personas, kas bija grupējuma organizatori. Tieši pēc viņu pasūtījuma no Krievijas cauri Latvijai un Lietuvai nelegāli veda imigrantus. Vēl vienu no galvenajiem organizatoriem, arī čečenu izcelsmes Krievijas pilsoni, par kuru bija izdots Eiropas apcietināšanas orderis, aizturēja Lietuvas tiesībsargājošās iestādes.Aizturēšanas operāciju robežsargi sāka plānot jau gada sākumā. Lai iegūtu pietiekami daudz pierādījumu, kas likumsargiem ļautu izskaitļot grupējuma līderus, soli pa solim tika dokumentēta katra kontrabandistu darbība. Operācijas gaitā aizturēti arī 84 nelegālie imigranti no Vjetnamas. 38 no viņiem notvēra tieši Latvijas robežsargi. Kā atzīst Pujāts, grupējuma sagraušana mazinās spiedienu uz Latvijas zaļo robežu ar Krieviju, taču diemžēl nevar teikt, ka cilvēku kontrabandas plūsma apstāsies pavisam - darbojas vēl vairāki šādi grupējumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas