Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Štokenbergs un Ķuzis apbalvo bez uzraudzības atstātās meitenītes glābēju

Trešdien Iekšlietu ministrijā tika pasniegta Iekšlietu ministrijas pateicība Naurim Špelam par bez uzraudzības atstātās meitenītes glābšanu, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Pateicību pasniegs par "racionālu, operatīvu un godprātīgu rīcību, novēršot apdraudējumu cilvēka veselībai un dzīvībai", teikts ministrijas paziņojumā medijiem.

Apbalvojumu pasniedza iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs un Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Jau ziņots, ka 30.jūlijā Aucē pa otrā stāva dzīvokļa logu mēģināja izkāpt 2006.gadā dzimusi meitenīte, kuru māte dzīvoklī bija atstājusi vienu, bez uzraudzības. Savas rīcības rezultātā meitene palika karājoties pie otrā stāva palodzes. Notiekošo redzēja N.Špels, kurš uzsāka sarunu ar meiteni, pārliecināja viņu atlaist rokas un noķēra meiteni, kā arī pēc tam nogādāja policijā.

N.Špelu Iekšlietu ministrijas apbalvojuma saņemšanai virzīja Valsts policija.

"Pozitīvi vērtēju to, ka Nauris šādā kritiskā situācijā neapjuka un palīdzēja nelaimē nonākušajai meitenītei, izglābjot viņas dzīvību. Ceru, ka arī citi jaunieši sekos Naura piemēram un, izvērtējot savas spējas palīdzēt, kritiskās situācijās nepaliks vienaldzīgi pret nelaimē nonākušiem līdzcilvēkiem," atzina A. Štokenbergs. Ministrs norādīja, ka Latvijas jaunieši savu pašaizliedzīgo rīcību apliecina aizvien biežāk.

"Neuzskatu, ka es būtu paveicis ko īpašu. Es vienkārši palīdzēju nelaimē nonākušajai meitenei un esmu pārliecināts, ka, nonākot konkrētā situācijā manā vietā, to būtu izdarījis arī jebkurš cits," teica N. Špels.

Iekšlietu ministrijas apbalvojuma zīmi Par pašaizliedzību šā gada Zinību dienā saņēma arī trīs Rīgas vidusskolnieces, kuras šā gada 1. augustā bija izglābušas Daugavā slīkstošu puisīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas