Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stradiņa slimnīca noliedz, ka slimnīcā būtu vērojama ārkārtēja situācija Covid-19 dēļ

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) nav izveidojusies kāda ārkārtēja situācija Covid-19 dēļ, paziņojumā masu medijiem uzsver ārstniecības iestādes pārstāve Janita Veinberga.

Kāds slimnīcas darbinieks sociālajos tīklos bija ierakstījis: "Skatoties uz šodien stacionārā notiekošo, saprotam, pirmais vilnis bija ziediņi." Tas radījis pastiprinātu sabiedrības interesi, vai slimnīcā ir vērojams pastiprināts saslimušo pieplūdums vai kādi īpaši smagi saslimšanas gadījumi.

Veinberga uzsvēra, ka "patiesībā slimnīcā nekas ārkārtējs šobrīd nav noticis". Slimnīca strādājot atbilstoši apstākļiem un visiem pacientiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība - kā akūti, tā plānveida. "Nekas ārkārtējs slimnīcā šobrīd nav noticis un tās darbs šobrīd nav traucēts," pauda slimnīcas pārstāve.

Slimnīcas pārstāve informēja, ka slimnīcā pēdējā laikā teju katru dienu nonāk kāds pacients, kurš ir inficēts ar Covid-19, tomēr tā nav ārkārtas situācija. Vienlaikus ir ieviesti atbilstoši rīcības algoritmi, kurus ievērojot iespējams slimnīcas darbu turpināt.

Negatīvs Covid-19 tests, kas veikts ne vēlāk kā 48 stundas pirms ierašanās slimnīcā, ir nepieciešams, ja ir plānota operācija vai ķirurģiska, invazīva manipulācija stacionārā vai dienas stacionārā, kā arī fibrogastroskopija.

Testi netiek prasīti, dodoties uz vizīti pie ārsta vai uz radioloģisko izmeklējumu, skaidroja Veinberga. Savukārt nosūtījumu uz testu izsniedz ģimenes ārsts, tomēr ir pacienti, kuri dažādu iemeslu dēļ ierodas bez testa rezultātiem.

Šādā gadījumā testu veic slimnīcā uz vietas, pacientu, atbildes gaidīšanas laikā izolējot no kopējās pacientu plūsmas. Tāpat ik dienas tiekot veikti no trim līdz pieciem eksprestestiem pacientiem, kuriem palīdzība nepieciešama akūti.

Ņemot vērā inficēšanās skaita pieaugumu valstī, no 1.oktobra slimnīca ir atgriezusies pie dažiem piesardzības pasākumiem, kuri vasaras periodā bija atcelti, piemēram, pie obligātas masku lietošanas iekštelpās, pacientu informācijas punktu organizēšanas visos korpusos, kuros ir pacientu plūsmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas