Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Strasbūrā atklāj svētdienas skolu latviešu bērniem

Latvijas pārstāvniecībā Eiropas Padomē Strasbūrā atklāta svētdienas skola vietējo latviešu bērniem. Skolas galvenais mērķis ir palīdzēt bērniem apgūt latviešu valodu un tuvināt viņus Latvijas kultūrai, kā arī veicināt kontaktus latviešu diasporas starpā.

"Es ļoti ceru, ka mūsu kopējo pūļu rezultātā, mums izdosies dot mūsu bērniem piederības sajūtu, proti, apziņu, ka mēs visi esam arī Latvijas sabiedrības locekļi - ka šī sabiedrība interesējas par mums un tā ir ieinteresēta mūsu dzīves turamākajā attīstībā," skolas atklāšanā uzsvēra vēstniece Aiga Liepiņa.

Sveicot jaunos skolniekus, vēstniece īpaši pateicās viņu vecākiem par izšķiršanos atbalstīt šo projektu: "Attiecīgā dzīves posmā vecāku lēmumam ir lielāka loma, nekā paša bērna izvēlei. Tāpēc – visiem vecākiem un arī mums – Latvijas pārstāvjiem šeit ir jo lielāka atbildība šajā procesā. Es ļoti ceru, ka šis mūsu kopējais projekts turpinās dzīvot, attīstīties un mainīties."

Svētdienas skolas atklāšanā piedalījās 17 bērni vecumā no diviem līdz deviņiem gadiem un viņu vecāki. Lielākā skolnieku daļa dzīvo Strasbūrā vai tās apkārtnē, tomēr nodarbības būs atvērtas arī bērniem no tuvējām Vācijas pilsētām. Plānots, ka Strasbūras svētdienas skolas nodarbības turpmāk notiks katru otro svētdienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas