Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Strauji rūk budžetā paredzētie līdzekļi neparedzētiem gadījumiem

Šā gada valsts budžetā programmā neparedzētām vajadzībām paredzētais finansējums strauji rūk.

2015.gada valsts budžetā programmā neparedzētām vajadzībām tika paredzēti 32,6 miljoni eiro. Līdz šim valdība jau ir atbalstījusi līdzekļu piešķiršanu no šīs programmas vai tiek gatavoti rīkojumi par līdzekļu piešķiršanu no šīs programmas, vai apstiprināšanai iesniegtas vajadzības par gandrīz 15 miljoniem eiro, tādējādi pašlaik programmā pieejami vēl 17,7 miljoni eiro, aģentūrai LETA pastāstīja Finanšu ministrijas komunikācijas direktors Aleksis Jarockis.

Tomēr arī šī summa jau ir nepieciešama vairākām vajadzībām. Valdība šodien nolēma, ka 5,5 miljoni eiro no programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem jāatvēl, lai saglabātu mikrouzņēmumu nodokli 9% apmērā.

Veselības ministrija šonedēļ iesniegusi pieprasījumu par to, ka Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcai ir nepieciešams kompensēt 6,3 miljonus eiro, ko ārstniecības iestāde bija ieguldījusi Latvijas Krājbankā un zaudēja līdz ar bankas darbības apturēšanu.

Satiksmes ministrija šodien informējusi, ka tai ir nepieciešami papildu pieci miljoni eiro, lai kompensētu braukšanas maksu cilvēkiem ar invaliditāti Rīgas satiksmes transportā pēc tam, kad pašvaldība ir paaugstinājusi maksu par braucienu galvaspilsētas sabiedriskajā transportā.

Apmierinot šīs vajadzības, līdzekļi programmā neparedzētām vajadzībām būs gandrīz izsmelti. Jarockis uzsvēra, ka šajos apstākļos valdības šodienas lēmums finansēt mikrouzņēmumu nodokļa saglabāšanu 9% apmērā arī no programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem pieņemts ar šādu nosacījumu: ja gada laikā būs nepieciešami līdzekļi neparedzētām vajadzībām, tad tiks izvērtēta iespēja paņemt šos līdzekļus no nozaru ministrijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas