Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Strauji sarūk ārvalstu tiešo investīciju apmērs Latvijā

Šogad pirmajā pusgadā strauji samazinājies ārvalstu tiešo investīciju apmērs Latvijā, šodien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē notikušajās diskusijās par ārvalstu investīciju vides uzlabošanu atzina Ekonomikas ministrijas (EM) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.

EM valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko sacīja, ka ārvalstu tiešo investīciju plūsmas Latvijā ir trīs reizes mazākas nekā pirmskrīzes laikā, bet šāda tendence ir vērojama visās Baltijas valstīs. Pēc EM pārstāvja teiktā, Latvijā joprojām visvairāk investē uzņēmumi no Zviedrijas, Kipras, Nīderlandes, Vācijas, Igaunijas un Lietuvas.

Savukārt LIAA pārstāvis Ivars Ērkšķis komisijas locekļus informēja, ka 2016.gada sešos mēnešos par investīciju veikšanu Latvijā pozitīvu lēmumu pieņēmuši desmit investori, turpretī 2015.gadā kopumā pozitīvu lēmumu par investēšanu Latvijā pieņēma 31 investors. Ja šā gada pirmajā pusgadā Latviju apmeklēja 44 potenciālie investori, tad pērn kopumā tās bija 168 vizītes.

Kopējais ārvalstu tiešo investīciju apmērs šogad sešos mēnešos ir 11,52 miljoni eiro, savukārt pērn tie bija 37,08 miljoni eiro. Šā gada pirmajos sešos mēnešos veikto ārvalstu tiešo investīciju rezultātā radītas 250 jaunas darbavietas, turpretī pērn kopumā tika radītas 630 jaunas darbavietas.

Ērkšķis kā šā gada ārvalstu tiešo investīciju labos piemērus minēja Tele2 izveidoto dalīto pakalpojumu centru, Lindstrom tekstilrūpniecības ražotni un ugunsdzēšamo aparātu ražotni N2 Global.

LIAA pārstāvis informēja, ka patlaban noris sarunas ar vairākiem potenciālajiem investoriem, neatklājot uzņēmumu nosaukumus. Patlaban norit sarunas ar bioloģiski noārdāmā iepakojuma ražotāju, kura investīcijas aplēstas 27 miljonu eiro apmērā, kā arī kāds investors plāno investēt divus miljonus eiro biomasas ražotnē. Ērkšķis piebilda, ka šiem investoriem sarunas var noritēt ilgi, jo viņi patlaban meklē izdevīgāko vietu, kur investēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas