Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Straumi apstiprina uz vēl vienu termiņu KNAB priekšnieka amatā

Saeima ceturtdien apstiprināja Jēkabu Straumi uz vēl vienu termiņu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatā.

Par Straumi nobalsoja 72 deputāti, bet pret bija 16 - pamatā visa "Konservatīvo" frakcija.

Straume KNAB vadībā konkursā nokļuva 2017.gada vasarā un šī gada 14.jūnijā beigsies viņa pirmais pilnvaru termiņš. Līdz tam no 2001. līdz 2017.gadam viņš strādājis Militārās izlūkošanas un drošības dienestā, kur desmit gadus bijis pārvaldes priekšnieka amatā. Pirms tam viņš strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā. Straume beidzis Latvijas Policijas akadēmiju, kur ieguvis jurista kvalifikāciju.
 
Straume šogad uzvarēja konkursā uz KNAB priekšnieka amatu, kurā viņš faktiski bija vienīgais kandidāts.
 
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija iepriekš ar balsu vairākumu atbalstīja Saeimas lēmumprojektu par Straumes iecelšanu KNAB vadītāja amatā. Pret Straumes apstiprināšanu iebilda valdošajā koalīcijā ietilpstošie "Konservatīvie".
 
Straume komisijā, runājot par aizvadītajiem pieciem gadiem amatā, norādīja, ka biroju saņēmis sliktā stāvoklī - bijis zems mikroklimats, sliktas attiecības starp darbiniekiem, neatbilstošs atalgojums, atpalicis materiāltehniskais nodrošinājums.
 
Stājoties amatā, Straume izvirzījis solījumus un tagad darbinieki ir lepni strādāt birojā, un materiāltehniskais nodrošinājums uzlabots. Tāpat uz Straumes aicinājumiem pēc atbalsta atsaukusies valdība un Saeima, kā rezultātā strādājošajiem ir nodrošināts atbilstošs atalgojums.
 
Patlaban izmeklētāju štats ir aizpildīts, uz citiem amatiem vēl notiek trūkstošo darbinieku rekrutēšana, lai gan jārēķinās, ka valsts noslēpuma pielaides piešķiršanas process ir gana garš.
 
Straumes pirmajā amata termiņā birojā ir veiktas strukturālās reformas, un tagad Straume "varot likt roku uz sirds", ka KNAB ir viena komanda un būtiskas problēmas, kas ierobežo darbu, vairs nevarot minēt.
 
KNAB priekšnieks arī slavēja to, ka izmeklēšanas kvalitāte ir augusi, tāpat darbs uzlabojies interešu konfliktu novēršanas un partiju kontrolēšanas jomā. Arī neskatoties uz pandēmiju, biroja darba rezultāti palikuši arvien labāki.
 
Runājot par turpmākajiem darbiem apstiprināšanas gadījumā, Straume norādīja, ka jāturpina attīstīt korupcijas riska analīzes joma un jāpilnveido novecojusī lietvedības sistēma, kuru patlaban nevar savienot ar e-lietu. Pandēmijas laikā bijusi traucēta starptautiskā sadarbība, tāpēc arī šajā jomā jāturpina darbs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas