Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Streļčenoks saņēmis signālus atlikt kratīšanu Jūrmalā

Lietā, kuras ietvaros pagājušajā nedēļā notika kratīšana nu jau gāztā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) kabinetā un partijas No sirds Latvijai birojā, tiek izmeklēta iespējama nelikumīga partiju finansēšanas organizēšana un pieņemšana, otrdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pastāstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš pastāstīja, ka aizturēšana Jūrmalas domē noorganizēta tikai tad, kad bija apkopoti visi pierādījumi un saņemta tiesas atļauja noteiktām darbībām. Šo darbību laikam neesot nekāda saistība ar to, ka tuvojas KNAB vadītāja vēlēšanas, kā arī nākamajos gados Latvijā notiks gan pašvaldību, gan Saeimas vēlēšanas - KNAB interesēs neesot kavēt vai mudināt lietu virzību atkarībā no aktualitātēm valstī un politiskajām aktivitātēm, pauda KNAB priekšnieks.

Tomēr izmeklēšanas laikā tikuši saņemti signāli, ka darbības Jūrmalas domē būtu jāorganizē "tuvāk novembrim", kad notiks KNAB priekšnieka vēlēšanas, vai arī nākamā gada sākumā, kad atlikuši vien daži mēneši līdz pašvaldību vēlēšanām, atklāja Streļčenoks.

Viņš gan nepaskaidroja, no kurienes šie signāli nākuši.

Savukārt premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) Rīta Panorāmā teica, ka šajā KNAB sāktajā lietā neesot iesaistīti "lielajā politiskajā līmenī esoši cilvēki", liecinot viņam sniegtā informācija. Pēc premjera teiktā, nevarot izslēgt, ka notikumu laiks varētu būt saistīts ar priekšvēlēšanu laiku.

"Tāda ir politika - ja ir koalīcija un opozīcija, vienmēr notiek kaut kādas spēles. Jautājums - ar cik godīgiem paņēmieniem tas notiek," vērtēja Kučinskis.

KNAB pagājušajā nedēļā organizēja kratīšanas gan Trukšņa kabinetā, gan viņa dzīvesvietā. Lietas ietvaros tika aizturēti četri cilvēki - Truksnis, uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, partijai No sirds Latvijai pietuvinātais Jorens Raitums un vēl kāda persona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas